Un singur aliment inclus în alimentația zilnica duce la scăderea colesterolului

Un singur aliment introdus în alimentația zilnică poate ține colesterolul în frâu. Un studiu american realizat pe un eșantion de persoane cu risc de diabet spune că dacă în regimul alimentar zilnic sunt incluse și nucile, valorile colesterolului se vor îmbunătăți.

Cercetătorii de la Universitatea Yale au supus studiului un număr de 112 persoane, pe care le-au împărțit în două grupe. În primul grup, participanții au beneficiat de sfaturi privind nutriția și au urmat un regim sărac în calorii. În celălalt grup, fiecare persoană a consumat ce a dorit, fară a primi vreun sfat.

Apoi, cercetătorii le-au cerut unor persoane alese la întâmplare să consume zilnic, în plus față de regimul lor, 56 de grame de nuci (336 de calorii). Celelalte persoane nu au mâncat nuci timp de șase luni.

După această perioadă, cercetătorii au constatat o scădere a colesterolului rău (LDL) și a colesterolului total în cazul persoanelor care consumaseră zilnic nuci, se arată în raportul publicat în revista BMJ Open Diabetes Research & Care și preluat de Le Parisien, potrivit site-ul 20minutes.fr.

Citeste continuarea AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *