Trandafirul criogenat – alegerea ideala pentru un cadou aparte

Trandafirul este una dintre cele mai apreciate flori din lume si reprezinta cadoul ideal pentru orice ocazie. De obicei cei care fac o astfel de achizitie opteaza pentru trandafirii proaspeti, care au o frumusete rapitoare, dar care au defectul unei vieti scurte. Astfel ca te poti bucura de splendoarea lor pentru o perioada foarte limitata de timp. Pe piata exista si o categorie de trandafiri a caror durata nu este comparabila cu a celor proaspeti: acestia sunt asa-numitii trandafiri criogenati.

Ce este un trandafir criogenat?

Trandafirul criogenat este un trandafir clasic supus unui proces special care ii permite sa-si pastreze farmecul si frumusetea pentru o perioada lunga de timp. Procedeul este foarte simplu: trandafirii care au un aspect excelent sunt recoltati, de indata ce ajung la maturitate. Fluidele pe care le detin sunt extrase si inlocuite cu un amestec de apa, glicerina si agenti de colorare .

Ceea ce primesti este o floare frumoasa, cu aspect natural, care poate fi pastrata mai mult de un an. Initial cumpararea acestui tip de floare era dificila deoarece procesul de stabilizare necesita o utilizare mai mare a energiei si a timpului, prin urmare nu se puteau produce cantitati mari, iar putinele disponibile pe piata aveau un pret considerabil. Intre timp, pe masura ce procesele s-au imbunatatit, productia a crescut si costul exorbitant care le-a caracterizat a fost redus.

Cand sa oferi un trandafir stabilizat?

Un trandafir criogenat poate fi oferit cadou oricand si nu este necesar sa astepti o anumita ocazie pentru a te prezenta persoanei iubite cu un astfel de cadou. In general, sunt oferiti ca si cadouri pentru zile de nastere, aniversari sau de Ziua Indragostitilor. Conform traditiei, culoarea fiecarui trandafir ascunde o semnificatie foarte specifica, asa ca trebuie sa fii atent la tipul de trandafir pe care intentionezi sa-l oferi.

Trandafirul rosu este reprezentarea iubirii, de aceea ideal ar fi sa-l oferi persoanei dragi cu ocazia aniversarii Zilei Indragostitilor, cu ocazia unei logodne sau a unei nunti. Totusi, aparitia pe neasteptate cu un astfel de trandafir, chiar daca nu exista o ocazie anume, poate fi un gest foarte apreciat.

Trandafirul roz, reprezinta in mod traditional prietenia si recunostinta, asa ca poate fi oferit cadou unui prieten de incredere, intr-o zi care este reprezentativa pentru el sau ea.

Trandafirul galben cu nuante portocalii este emblema geloziei, dar si a vitalitatii, de aceea este adaptabil ca si cadou in aproape orice context.

Trandafirul alb intruchipeaza candoarea si dragostea pura. Si acesta poate fi oferit cadou in orice context, dar in general trandafirii de aceasta culoare sunt folositi in decoratiunile prezente in biserici in timpul ceremoniilor de nunta.

Trandafirul albastru, in schimb, nu exista in natura dar este posibil sa-l obtineti prin procedeele mentionate mai sus. Aceasta floare poate fi achizitionata intr-o versiune criogenata si reprezinta nobletea si regalitatea.

Trandafirul violet reprezinta seductia si inteligenta. Este un cadou excelent de oferit celor care au atins un anumit succes, dar poate fi folosit si ca decoratiune pentru o anumita camera.

Trandafirul verde, este sinonim cu armonia, libertatea si speranta. Reprezinta culoarea naturii si poate fi un cadou excelent de oferit cuiva care urmeaza se se angajeze intr-un nou proiect, transmitand un mesaj de incredere si stabilitate.

Un trandafir criogenat deosebit de popular este cel negru. Este rezultatul unui proces care implica agenti de colorare si a devenit adesea subiectul reprezentarilor cinematografice. Acest trandafir indica misterul si simbolizeaza frumusetea intunecata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *