Cum iti poti imbunatati constant relatia pentru a fi fericit?

Atunci cand vorbim despre relatiile de lunga durata, se intelege ca exista un angajament, care se respecta de ambele parti si efort. Fiecare membru se respecta si se intelege in mod reciproc. La inceputul unei intalniri scanteia se aprinde usor, insa pentru a mentine acea scanteie este nevoie de foarte multa implicare in primul rand.

Iata cateva trucuri cate te vor ajuta sa nu intri intr-o stare de monotonie si sa te simti mereu iubita si apreciata.

  • Comunica deschis cu partenerul si adu mereu in discutie ceva nou
  • Planifica intalnire in doi, cel putin o data pe luna
  • Nu uita sa spui „mulțumesc”, pentru ca in jurul acestui cuvant se construieste respectul
  • Fa o analiza amanuntita a relatiei din cand in cand
  • Bucura-te de lucrurile mici dar care au o mare insemnatate
  • Renunta la ceea ce a fost in trecut
  • Arata-ti afectiunea
  • Respecta limitele partenerului
  • Radeti impreuna
  • Fa-ti timp si pentru tine.

Comunicarea reprezinta cheia reusitei intr-o relatie. Este placut sa vorbiti zilnic despre ce ati amandoi in decursul zilei dar este mult mai interesant aduci in discutie subiecte noi de conversatie. Evita rutina si concentreaza-te pe ceva ce merita cu adevarat iar acest lucru va face sa fiti mult mai atenti unul la celalalt.

Chiar daca obisnuiti sa iesiti cu prietenii la sfarsit de saptamana, este bine sa iesiti si in doi uneori. Fiecare dintre noi avem nenumarate responsabilitati zilnice insa trebuie sa ne facem timp sa punem in valoare relatia pe care am construita. Iesirea in doi intareste legatura intre parteneri si le aminteste de vremurile de la inceputul relatiei, cand obisnuiau sa iese foarte mult impreuna.

Respectul este, de asemenea, foarte important. Pentru a te simti confortabil intr-o relatie care dureaza de mult timp, faptul ca spui multumesc arata ca iti tratezi partenerul cu respect si consideratie. Faceti-va complimente unul altuia chiar si pentru cel mai mic ajutor, pentru ca va face sa va simtiti apreciati. Arata-ti mereu recunostinta pentru ca partenerul tau exista in viata ta dar si pentru ce face pentru tine.

Verifica in mod periodic starea relatiei, pentru a-ti mentine relatia puternica. Lasa la o parte toate supararile din trecut si traieste in prezent. Daca faci o verificare permanenta vei reduce frecventa conflictelor si vei comunica deschis si eficient. Discuta despre conflictele recente, pentru a nu exista nici un fel de frustari.

Aminteste-ti cu placere de lucrurile mici pentru a adauga un plus de valoare discutiilor care va fac placere amandurora. Surprinde-l de fiecare data in mod placut si arata cat de mult iti pasa de el pentru a-l face sa se simta iubit. În general, lucrurile marunte sunt cele care valoreaza cel mai mult.

Renunta la trecut si concentreza-te pe ceea ce se intampla in prezent.  Este dificil sa mergi mai departe intr-o relatie daca te gandesti la problemele din trecut. Obisnuieste-te sa ierti si sa gasesti taria de a merge mai departe. Concentreaza-te pe sentimentele din prezent si  arata-ti afectiunea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *