9 ingrediente din camara – ajutor de pret pentru curatenie

A venit primavara si se aproprie in curand sarbatorile de Paste, motiv pentru care toata lumea este preocupata de curatenie in aceasta perioada. Daca vrei sa folosesti doar produse naturale si sa obti rezultate excelente cu un minim de efort, nu trebuie decat sa cauti ingredientele principale in propria camara.

In acest fel, faci economii importante de bani si eviti folosirea produselor chimicale. Fiecare dintre noi detine un arsenal de produse eficiente de curatenie, de care poate nici nu stiam. Acestea sunt :

  • Otetul
  • Bicarbonatul de sodiu
  • Sarea
  • Ceaiul
  • Lamaia
  • Uleiul de masline
  • Orezul
  • Ketchupul
  • Apa minerala

Otetul ocupa un loc de top in lista pentru ca acesta este un foarte bun dezinfectant iar mirosul intepator se disipeaza imediat. Otetul este acid, ceea ce ajuta la dizolvarea murdariei, indeparteaza mucegaiul si bacteriilr. Poti folosi o parte de otet si o parte de apa pentru a obtine o solutie optima de curatat suprafetele din bucatarie si baie. Nu trebuie folosit pentru a curata suprafetele din piatra sau marmura.

Bicarbonatul de sodiu  are un rol aproape la fel de important ca si otetul. Acesta poate fi folosit ca si un detergent usor abraziv.  Poti face o solutie dintre otet si bicarbonat de sodiu pentru a face suprafetele sa straluceasca de curatenie.

Curata cu usurinta cuptorul umezind suprafetele cu un burete cu apa peste care adaugi bicarbonat de sodiu. Lasa-l sa actioneze cateva ore si apoi sterge usor toata murdaria.  Fa o solutie din apa si bicarbonat de sodiu pentru a indeparta chiar si petele cele mai persistente de pe tesaturi. Fa o pasta groasa cu sare, apa si bicarbonat de sodiu si freaca petele.  Daca acoperi petele umede cu sare acestea se vor curata si mai usor. Poti curata cu sare si tigaile de fonta.

Ceaiul negru diluat in apa ajuta la curatarea oglinzilor dar si la lustruirea lemnului, a dulapurilor si a podelelor. Indeparteaza chiar si rugina folosind ceaiul negru. Curata capacele ruginite ale borcanelor de conserve dar si uneltele de gradina.

Lamaia este un ingredient acid  care te ajuta sa indepartezi rapid grasimea si murdaria, lasand totul sa straluceasca de curatenie dar si un miros proaspat. Foloseste sucul de lamaie pentru a indeparta grasimea de pe aragaz.

Uleiul de masline are un rol foarte important in curatarea suprafetelor. Amesteca doua parti de ulei de masline cu o parte de suc proaspat de lamaie si lustruieste-ti mobila. Acesta poate fi folosit si pentru a conferi un plus de stralucire pantofilor. Orezul alb nefiert te poate ajuta sa cureti vazele sau sticlele. Trebuie doar sa umpli o parte cu apa calda si un pumn de orez si sa agiti in mod energic si vei vedea ca pelicula de murdarie va disparea imediat.

Curata obiectele din argint, cratitele si tigaile din cupru cu o picatura de ketchup pentru a le reda stralucirea originala. Clateste cu apa si usuca.  Apa minerala indeparteaza petele de pe tesaturi si covoare daca actionezi imediat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *