Tendinte de utilizare a hartiei la nivel global

Indiferent daca esti profesionist, om de afaceri sau student, este putin probabil sa nu fi auzit despre birouri si case fara hartie. Ideea biroului si locuitelor fara hartie este sustinuta de mai multe organizatii, in general din coniderente datorate protectiei mediului inconjurator.

Consumul limitat al hartiei si dispozitivelor de imprimare inseamna ca se utilizeaza mai putina energie si resurse care sustin mediul.Mai mult decat atat, utilizarea redusa a consumabilelor si a energiei ajuta la economisirea resurselor financiare. Conceptul fara hartie are multi sustinatori, dar este inca departe de realitate in majoritatea caselor si birourilor.

V-ati intrebat vreodata de ce un astfel de concept de mediu si de buzunar nu a prins? Majoritatea birourilor si locuintelor rezidentiale utilizeaza in continuare imprimante si hartie ca parte a rutinelor lor zilnice.Achizitionarea unei imprimante multifunctionale laser alb negru este una dintre cele mai populare optiuni ale utilizatorilor casnici si comerciali.

Este adevarata ca in ziua de azi se utilizeaza mult mai mult documentele in format electronic deca in trecut, insa hartia are rolul ei in perceptia generala a oamenilor.Vizualizarea documentelor tiparite este mult mai confortabila decat in situatia utilizarii acesora in format digital. Pe de alta parte, corecturile unui document sunt mult mai usor de realizat in format digital.

Un alt aspect este legat de documentele oficiale, care nu pot fi semnate si stampilate in format digital.
In concluzie, putem observa la nivel global o diminuare a utilizarii hartiei, mai ales in situatia documentelor neoficiale transmise si prelucrate in format electronic.Reciclarea eficienta a hartiei contribuie de asemenea la reducerea cererii pentru resursele naturale. Acest proces se poate imbunatati doar prin participarea activa in special a tuturor companiilor din circuitul economic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *