Curiozitati si lucruri mai putin stiute despre Marea Neagra

Atunci cand ne planificam vacanta la mare, nu avem de unde sa stim cat de cald va fi in acea perioada. Astazi, pentru ca tehnologia a avansat cu pasi repezi, avem posibilitatea de a verifica online temperatura apei marii in functie de statiunea in care vrei sa mergi.

In primul rand, vestea buna este ca ecosistemul a inceput sa isi revina, iar mamiferele marine vin in cautarea bancurilor de pesti. Lipsa poluarii, traficului marin, dar si a pescuitului intensiv au fost benefice pentru reproducerea si refacerea vietii marine.

Studiile arata ca Marea Neagra are o capacitate trofica mare, deoarece cinci fluvii aduc substante trofice benefice pentru pesti, de aceea delfinii vin din ce in ce mai des spre tarm.

Acum ca ai aflat cateva lucruri interesante despre Marea Neagra, este momentul sa intelegi cum poti sa verifici temperatura apei pentru a avea o vacanta perfecta la mare. Este bine de stiut ca temperatura apei a scazut in ultima perioada, astfel ca exista posibilitatea sa nu te poti bucura de apa chiar daca mergi in concediu in mijlocul verii.

Pentru a verifica temperatura marii online, acceseaza cu incredere site-ul meteoblue.com si vei obtine acolo toare informatiile de care ai nevoie despre apa Marii Negre. De asemenea, poti afla care este inaltimea valurilor, directia acestora, dar si temperatura apei.

De asemenea, pe acest site mai poti obtine informatii despre temperatura din aer, temperatura resimtita, directia in care bate vantul, viteza vantului si probabilitatile de ploaie. Site-ul iti pune la dispozitie informatii clare despre prognoza pe 7 zile, astfel ca poti alege cu exactitate perioada in care in care vrei sa-ti petreci concediul la Marea Neagra.

In Marea Neagra nu a fost intotdeauna apa sarata. Pe vremea Imperiului Roman, cand oamenii circulau cu vaporul, acestia obisnuiau sa bea apa din mare atunci cand ramaneau fara resurse si constatau ca apa este potabila si dulce.

Cand debitul Dunarii era maxim, apa dulce se varsa in mare si avea o densitate mai mica decat apa sarata. Atunci, colosnistii scoteau apa de baut si de spalat direct din Marea Neagrăa.

Spre deosebire de alte mari, Marea Neagră prezinta numeroase avantaje pentru turism, deoarece vietatile si plantele ce cresc aici nu pun viata in pericol. Aici poti observa delfinii in departare, dar nu vei avea neplacerea de a intalni rechini, animale veninoase sau plante periculoase.

In Marea Neagra, exista o varietate extinsa de specii de plante, animale si pesti. Printre cele mai cunoscute vietati maritime sunt: delfinii, pestii goby, bluefish, macrou, goatfish, hering, dar si meduze, crabi si raci si rechini Katran. Acestia nu sunt periculosi pentru turisti, deoarece traiesc in zonele cele mai reci ale marii si nu se intalnesc cu omul.

In Marea Neagra se afla o colectie impresionanta de 270 de specii de alge: verzi, maro sau rosii, dar si 600 de specii diferite de plante. Apele sarate ale marii reprezinta habitatul perfect pentru plantele, animalele sau pestii fara pretentii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *