Ce sa faci pentru a plati o factura mai mica la gaz?

Se apropie sezonul rece si cu totii ne gandim ce am putea sa facem pentru a reduce cat mai mult factura la gaze. Iernile grele implica in mod excesiv, nevoia de caldura insa sezonul mai putin racoros ne ajuta sa ne pastram o temperatura optima in casa. Romanii au aceasta problema cu facturile pentru ca toate sunt foarte scumpe, de aceea incearca sa reduca cat mai mult acolo unde este posibil, fara sa isi puna sanatatea in pericol.

Datorita faptului ca pretul la gaze a crescut foarte mult in ultima vreme, toata lumea incearca sa economiseasca. In acest context, este bine de stiut ca exista cateva trucuri care va ajuta sa mentineti caldura in interiorul casei, platind astfel mai putin bani la factura. Iata ce ar trebui sa stiti si cum puteti pune in aplicare aceste trucuri in mod eficient.

In primul rand, economisirea facturii se face atunci cand casa este izolata foarte bine. Aceasta reprezinta una din modalitatile cele mai bune prin care se reduc costurile de incalzire, datorita faptului ca nu se pierde caldura din interior. Atat peretii, cat si acoperisul sau tavanul trebuie sa fie bine izolate pentru a impiedica patrunderea aerului rece in casa.

Pentru izolarea ferestrelor puteti folosi banda adeziva cu scopul de a acoperi micile crapaturi. Asigurati-va, de asemenea, ca sistemul de incalzire functioneaza in parametrii optimi. Verificati centrala la inceputul sezonului rece si aerisiti caloriferele pentru a va asigura ca acestea se incalzesc in mod corespunzator. In aceste situatii, v-ar putea ajuta un termostat programabil, ce va ajuta sa setati temperatura in functie de cum doriti.

Asadar, atunci cand nu sunteti acasa selectati temperaturi mai scazute iar cand sunteti acasa lasati o temperatura mai ridicata. In acest fel, puteti reduce consumul de gaze in mod evident. Nu setati o temperatura mai mare de 23° deoarece caldura in exces va face rau si va slabeste sistemul imunitar. Ganditi-va ca fiecare grad in plus poate creste factura de gaze. Asadar mentineti confortul termic in interiorul casei, folosindu-va de aceste trucuri.

Aerisiti casa cat mai des in mod regulat pentru ca acest lucru va ajuta sa mentine calitatea rudicata a aerului in interior si sa economisiti gazele. Nu lasati ferestrele larg deschise pentru mult timp iarna, pentru ca acest lucru poate duce la racirea peretilor. Investiti intr-un sistem de incalzire eficient. In cazul in care unele camere nu sunt folosite, acestea nu trebuie incalzite integral. Puteti folosi si surse alternative la caldura, cum ar fi un semineu sau un radiator electric. Pentru a avea certitudinea ca utilizati mai putine gaze, fiti atenti sa nu existe scurgeri de gaze.

Trebuie sa monitorizati in mod continuu consumul, pentru a nu exista diferente majore. Punand in aplicare toate aceste trucuri veti reusi sa economisiti factura de gaze si sa va bucurati de o caldura optima in timpul sezonului rece. Adaptati aceste trucuri la nevoile personale si ale mediului inconjurator si veti reusi cu siguranta sa va bucurati din plin de un plus de confort si de o iarna placuta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *