Daca iti place sa folosesti pesmet la diferite retete intelegi cat de important este acest ingredient in bucatarie. Chiar de cele mai multe ori pare mult mai la indemana sa il cumperi din magazine, este foarte usor sa faci pesmetul acasa. Pesmetul se obtine de fapt din faramitarea painii mai vechi.
Pesmetul este des folosit pentru multe preparate in intreaga lume si se face in general din painea alba uscata, dar se poate obtine dintr-o varietate de paini si cruste diferite. Acestea sunt transformate intr-un miez fin cu ajutorul robotului de bucatarie. Are o textura crocanta atunci cand este prajit intr-o crusta.
Daca cumperi pesmetul din magazin acesta are in componenta sa si alte condimente deja adaugate, astfel ca nu se mai afla in stare pura. Pesmetul se foloseste deseori pentru pane, umplutura, garnitura dar si pentru preparatele din carne tocata cum ar fi : hamburgerii si chiftelele.
Trebuie doar sa pui bucatile de paine uscata in robotul de bucatarie si sa continui sa mixezi pana cand obti dimensiunea dorita a miezului. Pune bucatiel pe rand in blender si apoi pastreaza-l intr-o punga sigilata. Daca folosesti paine proaspata, trebuie sa o usuci in prealabil in cuptor timp de 15 minute. Cel mai indicat este sa faci pesmet din paine veche.
Pesmetul se poate folosi in diverse combinatii. Il poti adauga peste paste odata cu branză rasa inainte de a le pune la cuptor si vei obtine o textura si un gust minunat. Pesmetul ajuta la formarea unei cruste crocante. De asemenea, se poate pune si peste fructele de mare. Pesmetul prajit, cu usturoi, este foarte bun pentru pastele cu scoici. Se poate face si o garnitura crocanta din pesmet pentru a asezona fructele de mare.
Pestele gatit in cuptor si dat cu un strop de pesmet prajit si asezonat cu ierburi proaspete este un preparat excelent. Pesmetul ajuta si la ingrosarea supei, facand-o mai consistenta. Se dizolva aproape instantaneu si confera supei textura dorita.
Foloseste pesmetul si pentru a face mai crocante cotletele de porc sau de miel. Amesteca pesmetul cu parmezan, usturoi sau ierburi aromate pentru a conferi un plus de aroma. Pune pesmet in chiftelute pentru a obtine textura dorita. Pesmetul este folosit pentru aproape orice fel de mancare la cuptor, pentru ca le face mult mai delicioase.
Pune pesmet proaspat combinat cu ierburi aromate peste legume, confera-le o crusta crocanta si delicioasa si bucura-te de o dieta sanatoasa. Foloseste pesmet la friptura de pui pentru a-l face mai aromat. Inainte de a-l pune la cuptor, pune sub piele un amestec din ierburi proaspete, unt si pesmet si vei vedea ca pielea va deveni crocanta si apetisanta in acelasi timp. Foloseste-te de aceste trucuri pentru a conferi preparatelor tale o textura minunata dar si un gust foarte bun.