Ce e ginkgo biloba si la ce ajuta ?

Ginkgo biloba este un supliment popular si un medicament naturist foarte bine vandut la nivel global, dat fiind faptul ca cei care il folosesc ii inteleg pe deplin beneficiile. Extractul de Ginkgo biloba este colectat din frunzele verzi uscate ale plantei si poate fi consumat sub forma de extracte lichide, capsule si tablete. Acesta are o multime de beneficii si ajuta la imbunatatirea memoriei si impiedica aparitia dementei si a bolii Alzheimer.

Aceasta planta este utilizata pentru tratarea raului de inaltime, insuficienta vasculara cerebrala, tulburari cognitive, dementa, ameteli, pierderi de memorie, sindrom premenstrual si ca vasodilatator.  Acest supliment alimentar este des folosit in scopul imbunatatirii cognitive. Frunzele plantei contin o varietate de compusi potențial bioactivi, inclusiv mai multe tipuri de flavonoide si terpenoide.

Gratie proprietatilor sale terapeutice aceasta planta se foloseste in tratamentul pentru tulburarile de sange si problemele de memorie, imbunatatirea functiei cardiovasculare si a sanatatii ochilor. Antioxidantii din compozitia sa ofera protectie impotriva deteriorarii oxidative a celulelor de catre radicalii liberi daunatori. Acestia ajuta si la reducerea riscului de cancer.

Ginkgo este una dintre cele mai vechi specii de arbori din lume. Copacii pot creste la peste 130 de metri inaltime si pot trai peste 1.000 de ani. Unii copaci din China au peste 2.500 de ani si reprezinta un adevarat elixir al tineretii.

Extractul poate fi luat ca supliment, iar frunzele uscate ale plantei pot fi folosite pentru a face ceai.

Printe beneficiile acestei plante se afla si imbunatatirea memoriei ceea ce ofera o mai buna capacitate de a îndeplini sarcinile zilnice. Aceasta este extrem de eficace in tratarea dementei Alzheimer. Imbunatateste functia cognitiva si promoveaza o buna circulatie a sangelui in creier protejandu-l de leziunile neuronale.

Ginkgo poate ajuta la ameliorarea simptomelor de anxietate. Anumite studii subliniaza importanta acestui supliment in ceea ce priveste imbunatatirea vederii la persoanele cu glaucom. De asemenea, gingko poate ajuta persoanele cu degenerescenta maculara sa isi pastreze vederea mai mult timp.

Ginkgo este disponibil sub forma de capsule, tablete, extracte lichide si frunze uscate pentru ceaiuri. Adultii au nevoie de o doza cuprinsa intre 120 si 240 de miligrame pe zi, timp de 4 – 6  saptamani pentru a observa reale imbunatatiri.

Doza unica obisnuita este 240 mg pentru adulti iar efectul se vede doar dupa cateva saptamani. Nu  se recomanda administrarea acestui supliment femeilor insarcinate sau care alapteaza dar nici copiilor sub 12 ani decat sub supraveghere medicala.

Ginkgo poate interactiona cu anumite medicamente, printre care: antidepresivele si medicamentele impotriva anxietatii, medicamente pentru subtierea sangelui, aspirina pentru ca ginkgo poate spori efectele acestora, anticonvulsivante deoarece exista riscul ca gingko sa declanseze noi crize convulsive. Acestea nu trebuie administrate concomitent cu medicamentele antiinflamatoare, antivirale, medicamentele pentru diabet sau cele pentru tensiunea arteriala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *