Care este pretul unei calatorii cu Trenurile Soarelui si care sunt statiile de unde pleaca ?

Pe timp de vara Trenurile Soarelui sunt foarte vizate de catre cei care vor sa ajunga la mare. In acest an, programul estival de transport cuprinde patruzeci de trenuri care au ca destinație statiunile de la Marea Neagra.Perioada de timp in care Trenurile Soarelui sunt puse la dispozitia doritorilor este 10 iunie-12 septembrie 2022. In tot acest timp, turistii au la dispozitie 40 de trenuri care parcurg rute zilnice spre Marea Neagra si spre Delta Dunarii.

Aceste trenuri pleacadin diferite orase si ajung in cele mai ravnite destinatii de vacanta de pe litoralul romanesc. Acestea pleaca din urmatoarele orase: Arad, Deva, Timisoara Nord, Resita Nord, Oradea, Satu Mare, Baia Mare, Cluj Napoca, Targu Mures, Brasov, Suceava, Iasi, Galati, Buzau.

O calatorie Bucuresti – Constanta dureaza aproximativ 2 ore si 20 minute. Vestea buna este ca doritorii au la dispozitie 30 de trenuri directe (15 dus/15 intors) care pornesc din principalele orase spre litoralul romanesc. Dintre acestea 18 trenuri (9 dus/9 intors) au ca destinatie si punct de plecare Mangalia. 38 de trenuri (19 dus/19 intors) pleaca din Capitalei spre litoral si retur. 15 trenuri au ca punct de plecare Gara de Nord, 12 zona Bucuresti Baneasa iar unul pleaca din Obor.

In ceea ce privesc calatoriile spre Delta Dunarii trenurile pleaca zilnic din Bucuresti Nord spre orasul Tulcea si retur, pe toata durata verii. Mai mult decat atat, in Medgidia turistii au posibilitatea de a face conexiunea spre orasul Tulcea si retur cu trenuri dinspre Bucuresti sau Constanta.

In ceea ce priveste pretul calatoriilor cu Trenurile Soarelui 2022 costurile variaza. Spre exemplu, pentru o calatorie din Bucuresti in Constanra la clasa a 2-a, la tren IR un bilet costa 59,60 lei., cu trenul Regio-Expres costa 33,20 lei iar cu trenul Regio pretul este 30,30 lei. Se mai fac si diferite reduceri: 5% din bilet la cumpararea online, 10% la cumpararea unui bilet dus-intors. Elevii beneficiaza de gratuitate iar studenţii platesc cu 50% mai puţin la calatoria in vagoanele clasa a 2-a. Biletele pot fi achiziţionate cu

In timpul verii, turistii aflati la mare pot sa calatoreasca intre statiunile de pe litoral cu trenurile InterRegio la tarif de tren Regio, daca isi cumpara biletele de la casele de bilete de pe sectia Constanta – Mangalia.

Trenurile Soarelui sunt bine dotate, majoritatea vagoanelor au clima si sunt dotate cu prize electrice. De asemenea, au toalete ecologice, usi de acces si intermediare semiautomate. Unele au si vagoane cuseta, cum ar fi cele de pe ruta Timisoara Nord/Resita Nord – Mangalia si retur iar cele care circula pe ruta Satu Mare/Baia Mare/Cluj Napoca/Targu Mures – Mangalia si retur au vagoane dotate cu baruri. Trenurile Soarelui care merg pana in Mangalia ofera acces calatorilor la urmatoarele statiuni de pe litoral: Constanta, Eforie Nord, Eforie Sud, Costinesti, Costinesti Tabara, Neptun, Mangalia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *