Recrutare forta de munca din Asia pentru toate sectoarele deficitare din Romania

La azilele de batrani nevoia de infirmiere este in crestere. Bunicii nostri au nevoie de supraveghere 24 din 24 de ore. Sunt ca niste copii, dar au in plus bolile pe cap. Tensiunea le creste alarmant la o emotie mai puternica sau la o suparare.Unii nu pot merge singuri nici la baie si au nevoie sa fie schimbati si spalati.

Atat in spitalele de stat, cat si in unitatile sanitare particulare, personalul nu mai poate face fata numarului mare de pacienti. Bunicii nostri au nevoie de intelegere si afectiune, mai ales ca la azil se simt abandonati.Unde sunt infirmierii pregatiti la cursurile organizate de firme avizate din tara?Lucreaza in Germania pe un salariu mai mare si ca o ironie amara a sortii, bunicii lor stau singuri in casa, cad prada celor care aplica metoda accidentul sau pier in casele lor fara lumanare, fara sa ii tina cineva de mana in ultima clipa, sa le faca putin curaj in fata mortii.

Ne-au plecat infirmierii, dar acest capitol deficitar al fortei de munca romanesti poate fi completat prin recrutare forta de munca din Asia realizata de firma Jordanriver.eu.Aceasta firma are experienta recrutarii si parteneri externi responsabili, astfel ca in Romania vor sosi cei mai buni si dedicati muncitori pentru sectoarele de activitate deficitare.

Daca infirmierii nostri au plecat, ii putem inlocui cu cei formati in Asia, care stand mai multi ani la noi, vor invata limba romana, iar pana ce vor stapani acest cod lingvistic, se vor intelege cu colegii lor in engleza.
In depozitele uriase sosesc legume si fructe din intreaga tara. Multe dintre aceste roade sunt culese tot cu muncitori adusi din Asia la timp.

Asta inseamna ca angajatorii au depus cereri pentru aducerea lor de la sfarsitul lui august. Agricultura romanesca are de suferit de cand romanii in putere s-au dus in Spania si in Italia la cules de capsuni sau de banane. Si acolo este greu, dar mirajul strainatatii inca atrage pe multi.

Multi cred ca peste hotare se castiga intr-o luna acolo, cat castiga altii intr-un an aici. Nimic mai fals, fiindca preturile in euro sunt mai mari decat cele in lei. In Italia, o paine alba costa 1,50 euro, adica aproape 7 lei. Aici painea mai scumpa costa atat de mult.La preturile alimentelor de baza se adauga chiria si intretinerea si mare lucru nu ii ramane celui care sta si departe de familie.

Putem suplini forta de munca plecata, cu muncitori adusi din Asia de firma prezentata mai sus.
Dar eu imi imaginez cata activitate este intr-un depozit de legume-fructe de toamna pana la mijlocul iernii. Intr-o parte este depozitata ceapa, in alt sector cartofii, la dreapta ridichiile negre, la stanga merele si perele, in mijloc cartofii, fiindca sunt foarte importanti in alimentatia omului.

Aici oamenii au mult de lucru, de aceea trebuie adusi muncitori din Filipine sau Nepal care sa se ocupe de manipularea marfurilor.Manipulanti marfa utilizeaza in prezent motostivuitoare si nu mai ridica atat de mult. Munca in depozite nu mai este epuizanta datorita masinilor, utilajelor si echipamentelor.