Procesul de foraj a putului de apa in 4 pasi

Pasul 1 – Hidrogeologii studiaza subsolul

Primul lucru care trebuie determinat este unde este apa si cum vom ajunge la ea. De aceea, angajam hidrogeologi care folosesc o varietate de metode de forare a forajului pentru a evalua proprietatile geofizice ale zonei subiacente. Acestia sunt cei care ne ajuta sa ne asiguram ca nu antrenam pericole naturale (cum ar fi defectiuni sau fracturi) sau infrastructura umana (conducte, cabluri, linii telefonice etc.).

Pasul 2 – forare si constructie

Odata ce hidrogeologii ne-au ajutat sa pregatim o cale de foraj, vom urmari si vom construi forajul. Nu este la fel de usor ca Moise si stanca, din nefericire, si, spre deosebire de convingerea populara, o aprovizionare nesfarsita de apa nu va creste doar la suprafata dupa gaurirea putului de foraj; exista inca pasi pe care trebuie sa ii urmati si procesele care urmeaza sa fie finalizate. Odata ce gaurile de foraj au fost forate, lungimile instabile necesare ale putului de foraj sunt acoperite cu otel in efortul de a intari „tubul”.

Pasul 3 – Determinarea randamentului putului de foraj

Pentru a masura cu precizie randamentul unui put de apa menajera, se efectueaza un test de acvifer. Aceasta implica instalarea unei pompe de testare si a apei de foraj in put pentru un set fix de variabile; un timp dat la o anumita rata si apoi evaluarea impactului testului asupra nivelului apei din foraj. Randamentul maxim este obtinut prin cresterea ratei de abstractizare, asigurand tragerea optima a apei in foraj.

Pasul 4 – Pomparea si trasarea putului de foraj

Tipul de sistem de pompare si tubulatura instalat in noul dvs. foraj de apa menajera va depinde in mare masura de utilizarea prevazuta a apei de foraj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *