Romantik

Un blog cu atitudine
Monden / Lifestyle

Placinte gustoase si aromate de post

Placintele sunt preparate foarte iubite de catre toata lumea, pentru ca pot avea diferite umpluturi si incanta prin gust si savoare. Acestea pot fi consumate ca si aperitiv, fel principal dar si gustare in aceasta perioada de post. Chiar daca exista anumite restrictii, nu inseamna ca nu poti avea alternative sanatoase, care sa-ti incante papilele gustative.

Placintele sunt foarte versatile, astfel ca se pot adapta usor dupa toate gusturile. Pentru a pregati o placinta de post ai nevoie de doar câteva ingrediente. Aceste retete se pot face chiar si la micul dejun.Fie ca esti adeptul gustului dulce sau sarat, exista retete pe toate gusturile. Incearca-le si tu cu incredere si bucura-te de gustul lor foarte bun.

Placinta de post cu dovleac

Ingrediente:

  • 300 g faina
  • 1 lingură otet
  • 200 ml apa
  • un praf sare
  • 1 kg dovleac
  • 1 lingurita scortisoară
  • 4-5 linguri zahar (după gust)
  • zahar pudra.

Mod de preparare: Combina apa cu otetul si amesteca faina cu sarea, apoi toarna lichidul peste faina si framanta bine pentru a obtine un aluat elastic si omogen. Pune-l intr-o folie si da-l la rece pentru 10-15 minute. Curata dovleacul si da-l pe razatoarea mare, apoi caleste-l cu scortisoara si zaharul. Amesteca usor pana ce dovleacul se inmoaie si lasa-l la racit. Imparte aluatul in 2 bucati cat mai egale si intinde-le in forma dreptunghiulara. Pune in mod egal dovleacul pe ambele foi,  lasand cate 1 cm la margini. Impatureste foile pe rand si aseaza-le in tava unsa cu ulei. Unge placinta cu ulei si las-o la cuptor pentru 50 de minunte la foc mic si apoi pentru ultimele 10 minute la foc mai mare. Serveste placinta presarata cu zahar pudra.

Placinta cu mere

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 ml apa;
  • 200 ml ulei;
  • 6 linguri de zahar;
  • 500 g faina;
  • o lingurita bicarbonat de sodiu;
  • o lingura otet.

Ingrediente pentru umplutura:

  • 5 kg mere;
  • 4-5 linguri de zahar;
  • 2 linguri scortisoara;

Mod de preparare: Pentru inceput se rad merele cu 4 linguri de zahar si se lasa la calit pana cand se evapora zeama de la mere. Apoi se adauga scortisoara si se lasa la racit. Separat se amesteca apa, uleiul si zaharul, pana cand zaharul se topeste. Apoi se dizolva bicarbonatul cu otet si se pune peste acest amestec. Se adauga cate putina faina, pentru a obtine un aluat nelipicios si elastic si se framanta pana cand va avea consistenta dorita.

Aluatul se imparte in doua si se intinde intr-un strat subtire. Prima foaie se pune intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se presara putină faina. Apoi se pun merele si deasupra se intinde a doua foaie de placinta. Aluatul  se inteapa cu varful unei furculite si se da la cuptor la 180 de grade, pentru o jumatate de ora, pana cand aluatul se rumeneste. Se serveste cu zahar pudra deasupra.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *