Romantik

Un blog cu atitudine
Casa si Gradina

Cum poti sa faci un insecticid natural pentru flori ?

Daca esti mereu preocupat sa previ deteriorarea plantelor si sa folosesti ingrediente naturale impotriva daunatorilor, iata ce amestec poti sa faci pentru a da roade. Oricine poate face acest amestec de plante acasa.

Daca vrei sa cultivi flori in mod organic si sa indepartezi in acelasi timp daunatorii in mod natural, cu siguranta merita sa incerci aceasta solutie, care se afla la indemana oricui. De multe ori, daunatorii nu dispar atunci cand sunt folosite insecticide din magazinele de specialitate, de aceea trebuie sa gasesti rapid o alta varianta care functioneaza pe deplin.

Iata care sunt insecticidele natural pentru flori :

  • Spray de ulei vegetal
  • Spray cu sapun
  • Spray de ulei de neem
  • Pamant de diatomee
  • Spray de usturoi
  • Spray cu ardei iute

Aceste pesticide naturale sunt foarte eficiente si te ajuta sa scapi de insectele daunatoare. Pesticidele dure pot afecta chiar si insectele benefice si pot avea un efect daunator asupra ecosistemului gradinii.

Spray-ul de ulei vegetal este un insecticid de casa facut din ulei vegetal in amestec cu un sapun bland si indeparteaza rapid insectele suparatoare, cum ar fi : afidele, acarienii si tripsul. Pentru acest amestec ai nevoie de o cana de ulei vegetal si o lingura de sapun lichid. Amesteci bine, adaugi doua lingurite de amestec de ulei la un litru de apa si pulverizezi direct pe suprafetele plantelor care sunt afectate de daunatori. Acest ulei sufoca efectiv insectele, pentru ca le blocheaza porii prin care respira.

Spray-ul cu sapun actioneaza rapid asupra acarienienilor, mustelor albe, gandacilor si altor insecte. Pentru a prepara acest amestec ai nevoie de: o lingurita si jumatate de sapun lichid si un litru de apa. Agiti bine si pulverizezi. Nu trebuie aplicat in timpul zilei insorite ci doar seara sau dimineata devreme.

Spray-ul de ulei de neem are la baza un ulei extras din semintele arborelui de neem care este un insecticid natural foarte puternic ce actioneaza rapid atat asupra insectelor adulte, cat si asupra larvelor si oualor. Uleiul de neem este biodegradabil si nu este toxic pentru alte animale, pasari sau pesti. Acest fungicid natural poate combate mucegaiul pudra si alte infectii fungice ce afecteaza plantele.

Pamantul de diatomee este o substanta naturala ce provine dintr-o roca sedimentara creata de algele fosilizate, numite si diatomee.  Acesta are rolul de insecticid natural si deshidrateaza insectele pona ce mor. Pamantul se gaseste in  magazinele de gradinarit, se presara in jurul plantelor sau pe frunze si indeparteaza atat melcii cat si alte insecte taraoare.

Spray-ul de usturoi are o aroma intepatoare si un miros puternic dar este un foarte bun insecticid natural. Pentru a face un spray de usturoi ai nevoie de : doi bulbi intregi pe care sa-i pui in blender si apoi sa ii amesteci cu o cantitate mica de apa. Lasa amestecul peste noapte, apoi strecoara-l si adauga o jumatate de cana de ulei vegetal, o lingurita de sapun lichid ,agita si pulverizeaza din abundenta pe plantele infestate.Spray-ul cu ardei iute este similar celui de usturoi, este un bun insectifug natural de casa si indeparteaza rapid o varietate de daunatori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *