Cum se poate obtine pasaportul pentru animale si cat costa ?

In aceasta perioada, foarte multe persoane isi doresc sa faca un pasaport pentru animalele de companie. Cererile sunt foarte mari din partea celor care vor sa calatoreasca in afara tarii, indiferent de mijlocul de transport vizat. Pentru a obține acest pasaport trebuie sa tii cont de cateva conditii de baza.

Este bine sa ai pasaportul facut, pentru ca poate la un moment dat te decizi ad hoc sa pleci intr-o calatorie cu cainele, pisica sau orice alt animal de companie. Acesta trebuie sa detina o serie de acte pentru a putea trece la granita. Pasaportul este absolut necesar oricand vrei sa calatoresti dintr-o tara in alta, in spatiul Uniunii Europene.

Animalul de companie trebuie să fie identificat cu un cip electronic si trebuie sa detina un pasaport European, care certifica ca are toate vaccinarile facute la zi. Este indicat sa incepi demersurile din timp, pentru ca trebuie sa iti faci o programare prealabila si sa astepti destul de mult timp.

Vaccinurile necesare eliberarii pasaportului si microciparea pot dura mai mult decat eliberarea actului in sine. Poate fi eliberat un pasaport pentru animale de companie atat cainilor, pisicilor vcat si dihorilor. Acestea prezinta detaliile tratamentelor si vaccinarilor la care au fost supusi.

Pasapoartele se elibereaza de catre medicii veterinari autorizati pentru ca acestia detin toate competentele necesare. Valabilitatea pasaportului este pentru toata viata daca animalele respective au facute la zi vaccinurile contra rabiei.

Pasaportul reprezinta un act oficial si contine o descriere a animalului de companie, oferind toate detaliile despre starea lui de sanatate, inclusiv despre microcipul sau codul tatua. Acesta evidentiaza toate datele despre vaccinarea antirabica precum si datele de contact ale proprietarului si ale veterinarului care a emis pasaportul, pentru ca totul sa fie in deplinatate legala.

Pretul unui pasaport pentru caini sau pisici in 2022, difera in functie de cabinetul veterinar ales pentru obtinerea acestui document. Suma porneste de la 100 de lei, dar poate creste in functie de vaccinarile sau tratamentele necesare.

Pasapoartele europene sunt indispensabile pentru animalele de companie iar in lipsa acestora nu poti parasi tara impreuna cu ele. In cazul in care vrei sa calatoresti in orice tara din UE cu pasari, reptile, rozatoare sau trebuie sa respecti normele nationale aplicabile in tara resoectiva.

Certificatul UE arata starea de sanatate a animalelor pentru ca acest document contine toate informatiile specifice despre acestea, cum ar fi identitate, sanatate si vaccinare antirabica. Prin urmare, animalul tau de companie are nevoie de un certificat sanitar UE emis de un veterinar autorizat cu cel mult 10 zile inainte de sosirea lui in alta tara. Certificatul este valabil timp de 4 luni de la data eliberarii si pana la expirarea vaccinului antirabic.

Tine cont de toate aceste informatii practice si utile pentru a face pasaportul la timp si a nu intampina diferite dificultati in momentul calatoriei. Bucura-te de eficienta acestui act si porneste la drum impreuna cu animalul tau de companie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *