Noua Guinee din sud-vestul Oceanului Pacific – locul experientelor absolut surprinzatoare

Noua Guinee este insula cu cea mai mare diversitate de plante din lume, fiind totodata cea de-a doua cea mai mare insula tropicala de pe glob. In est se afla Papua Noua Guinee, iar in vest Noua Guinee. Aici se afla  13.600 de specii din 1.742 de genuri si 264 de familii. Studiile subliniaza faptul ca aceasta insula detine cu 16% mai multe plante decat insula Madagascar din Africa, care este cunoscuta ca fiind locul cu cea mai impresionanta biodiversitate din lume si cuprinde 11.488 de specii.

68% dintre plante dintre plantele care se gasesc in Noua Guinee, nu se gasesc in nici o alta parte din lume. Acestea transforma acest loc intr-o insula paradisiaca plina de viata.

Papua Noua Guinee este unul dintre putinele locuri ramase neexplorate in lume. Aici puteti vizita satele traditionale si puteti vedea ritualurile misterioase haus tambarans, ascultand ritmurile tobelor. Satele Middle Sepik atrag prin frumusetea pensiunilor cazute. Aici puteti admira unele dintre cele mai remarcabile sculpturi din tara.

De asemenea, puteti face traseul Kokoda care se întinde pe o distanta de 96 kilometri. Traseul Kokoda a devenit un loc de pelerinaj pentru multi australieni, care ii onoreaza pe cei care au luptat si au murit aici. Fie ca apreciati memoriile de razboi si relicvele pe traseu, sau sunteti doar un entuziast in cautarea unei provocari dure trekking, Track Kokoda este locul cel mai potrivit.

Trek-ul dureaza intre 6 si 11 zile, in functie de conditia fizica a participantilor. Terenul abrupt si provocator ii pune pe cei mai multi in dificultate. Trekkingul se face in grup, alaturi de ghiduri de experienta.

Insulele Highlands au o cultura impresionanta si pastreaza o comoara a experientelor extraordinare ce pun in valoare cultura lui Huli Wigmen. Doua dintre cele mai mari festivitati culturale ale tarii sunt: spectacolul Goroka, ce are loc la jumatatea lunii septembrie si Muntele Hagen, care are loc in cel de-al treilea weekend din august. Aici puteti admira fuste de pene masive, vopsea de razboi, fuste de iarba si arme traditionale. La acest eveniment participa mai mult de 100 de grupuri tribale din toate regiunile Highlands.

Papua Noua Guinee este un loc minunat de scufundari, care va ofera o diversitate marina exceptionala, recifuri colorate si ziduri splendide. Turistii sunt absoluti fascinati de Insulele Trobriand. Vizitatorii tind sa vina la Kiriwina, insula principala, unde pot sta la cabane in timp de admira viata satului.

Cea mai buna modalitate de a explora insula este pe jos pentru a vedea pesterile craniului local. Ignamurile reprezinta un simbol al prestigiului, iar dupa recoltaasunt atârnate pe ecran in sate. Un alt eveniment interesant este Festivalul Milamala care este sarbatorit prin jocuri de cricket. In cadrul acestui eveniment se fac dansuri ribald si curse de canoe.

In Noua Guinee se pot vedea pasarile uimitoare din Bazinul Tari. Aceasta este o destinatie de pasari care au o frumusete impresionanta, si-anume pasarile exotice ale paradisului. Spre uimirea si deliciul vizitatorilor, Ambua Lodge organizeaza excursii cu pasari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *