Necesitatea de a urma procedurile de albire dentara si care sunt contraindicatiile acestei proceduri

In situatia in care exista nemultumiri cu privire la aspectul danturii si mai ales la culoarea dintilor, solutia cea mai la indemana o reprezinta albirea dentara. Este o procedura mai putin invaziva spre deosebire de alte tratamente dentare, precum cele cu fatete sau tratamentele care apeleaza la coroane dentare.

Atunci cand iti doresti rezultate de durata si evitarea riscurilor adverse in urma procedurilor de albire dentara, este foarte important sa apelezi la un cabinet stomatologic. Sunt disponibile mai multe proceduri pentru albire dinti Alexandria. Decizia privind procedura aleasa se face in functie de recomandarile medicului dentist.

Optiuni privind tratamentele stomatologice pentru albire dentara

Albirea dentara se poate realiza prin utilizarea unei lampi UV. Aceasta este procedura indicata pentru pacientii cu dinti sanatosi si care au un smalt foarte puternic la nivelul dintilor. Este o tehnica ce foloseste un gel special pe baza de peroxid de hidrogen. Vorbim despre o procedura complet inofensiva la nivelul gingiilor si al dintilor.

Chiar si in aceste conditii nu este o procedura de care sa se abuzeze in obtinerea albului dentar dorit. Pentru albirea dintilor prin aceasta metoda sunt necesare mai multe vizite la cabinetul stomatologic.

Exista varianta de albire dentara folosind metoda laser. Este o procedura efectuata cu ajutorul luminii laser. Trebuie ca aceasta sa fie facuta doar sub supravegherea medicului stomatolog, iar rezultatele procedurii acesteia dureaza de pana la 12 sau chiar 24 de luni. Trebuie subliniat faptul ca prin metoda laser pentru procedura de albire dinti Alexandria se va putea obtine cu pana la 8 sau 10 nuante dinti mai albi.

Cea de-a treia optiune pentru albirea dintilor se refera la utilizarea tehnicii AirFlow, aceasta fiind si una dintre cele mai des folosite. Este o metoda prin care se curata in profunzime spatiile interdentare, dar si dintii. In acest sens este folosit un jet de apa si o serie de particule foarte fine, usor abrazive.

Chiar daca metoda AirFlow vizeaza in primul rand indepartarea tartrului, este bine de punctat faptul ca tartrul prezent pe suprafata dintilor nu permite albirea dentara. Din acest motiv este o solutie eficienta in obtinerea unui alb superior la nivelul dintilor.

Cand este necesara albirea dentara si contraindicatiile procedurii

Albirea dentara a devenit una dintre procedeele cele mai cautate in domeniul stomatologic. Acest lucru se datoreaza faptului ca numarul de pacienti nemultumiti de culoarea dintilor este tot mai mare. Exista si alte situatii in care se recomanda albirea dentara. Vorbim aici despre situatiile in care culoarea dintilor se apropie de nuanta de galben, dar si atunci cand apare halitoza.

Totusi trebuie subliniat faptul ca in anumite situatii albirea dentara este contraindicata. Astfel de situatii sunt prezentate de catre medicul dentist pacientului in urma unei consultatii de specialitate.

Tratamentul de albire dinti Alexandria este contraindicat in cazul pacientilor cu dinti cu smalt sensibil si fainos, pacientii cu dantura pe baza de implanturi, pacientii cu probleme medicale de natura hematologica sau cu boala parodontala, femeile insarcinate, femeile care alapteaza sau persoanele cu alergii multiple.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *