Importanta diagnosticului precoce in afectiunile cardiovasculare

Pentru a preveni consecintele nefaste ale bolilor cardiovasculare, identificarea in faza incipienta a unei astfel de afectiuni cardiovasculare sau chiar identificarea persoanelor predispuse la dezvoltarea unor astfel de afectiuni de natura cardiovasculara este foarte importanta. In contextul in care peste 30% din populatia la nivel mondial este afectata de probleme cardiovasculare, punerea unui diagnostic corect si cat mai rapid poate fi de mare ajutor pentru pacient.

Afectiunile cardiovasculare sunt foarte diversificate si foarte numeroase, fapt pentru care si simptomele difera atunci cand trebuie sa discutam despre posibilitatea de a diagnostica o astfel de afectiune. Tocmai din acest motiv se recomanda sa apelezi la un centru medical unde poti beneficia de servicii de cardiologie Piatra Neamt.

Cauzele bolilor cardiovasculare si principalele afectiuni

Afectiunile cardiovasculare pot fi generate de mai multe cauze. In primul rand vorbim despre mostenirea genetica, despre cauzele ereditare. In aceste cazuri pacientii care au avut in familie membrii ai familiei care s-au confruntat cu probleme de natura cardiovasculara sau care au decedat din cauza acestor afectiuni reprezinta persoane incadrate in grupa de risc.

O a doua cauza o reprezinta stilul de viata dezordonat sau consumul de alcool, fumatul ori consumul de droguri. Indiferent daca vorbim doar despre un program haotic si unde pacientul nu se hraneste corespunzator, nu se odihneste corespunzator sau consuma diferite substante care nu sunt sanatoase pentru organism, oricare dintre acestea sau toate acestea cumulate pot favoriza instalarea problemelor de natura cardiovasculara.

In alte cazuri instalarea afectiunilor cardiovasculare poate avea mai degraba cauze emotionale. Aici sunt acele situatii in care din pricina unor evenimente dramatice sau a unor schimbari majore in viata personala ori profesionala, anumite persoane pot incepe sa resimta manifestari care sa duca in timp scurt la aparitia problemelor cardiovasculare.

Exista mai multe boli sau afectiuni cardiovasculare, iar cele mai frecvent intalnite sunt bolile arteriale coronariene, cardiopatia ischemica, atacurile vasculare cerebrale, reumatismul cardiac, aritmia cardiaca, insuficienta cardiaca sau boala valvuara.

Tot aici mai putem adauga si infarctul miocardic, aceasta nefiind neaparat o afectiune, dar este o problema ce pune in pericol viata pacientului. Avand in vedere ca toate aceste afectiuni cardiovasculare pot reprezenta un risc la adresa vietii pacientului, evaluarea intr-un centru medical unde poti beneficia de cardiologie Piatra Neamt este foarte importanta.

Efectuarea consultatiei cardiologice

In masura in care resimti anumite manifestari precum oboseala frecventa si constanta, dureri in piept, palpitatii, batai puternice ale inimii sau faptul ca ai probleme cu circulatia sanguina, se recomanda sa efectuezi cat mai repede o consultatie cardiologica. O astfel de consultatie poate fi facuta prin programarea direct la un medic cardiolog sau in urma discutiei cu medicul de familie sau cu un alt medic generalist.

Se recomanda sa te programezi pentru o consultatie cardiologie Piatra Neamt inca de la primele simptome care te-ar putea duce cu gandul la astfel de probleme. Este foarte important ca orice problema sa fie identificata din timp, pentru urmarirea evolutiei afectiunii si pentru stabilirea unui tratament adecvat care sa mentina sub control respectiva afeciune cardiologica.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *