Care sunt avantajele lavetelor si cum alegi cea mai buna laveta?

Exista mai multe produse si accesorii care sunt folosite pentru curatenie, printre acestea regasim lavetele. Pe piata de astfel de produse putem gasi o multime de variante de lavete, in functie de materialul din care sunt confectionate. In continuare vei putea descoperi care sunt cele mai importante avantaje ale acestor lavete industriale si care sunt criteriile pe care sa le ai in vedere pentru alegerea celei mai bune lavete.

Beneficiile lavetelor

Primul beneficiu care merita amintit in cazul lavetelor se refera la eficienta curateniei. Cu ajutorul lavetelor pot fi indepartate sau eliminate petele, murdaria si diferite tipuri de lichide de pe o mare varietate de suprafete. Inclusiv suprafetele delicate pot fi curatate eficient cu ajutorul lavetelor.

Un al doilea beneficiu este cel referitor la diminuarea riscului de contaminare. Datorita faptului ca poate fi folosita o laveta pentru fiecare suprafata, vorbim aici despre posibilitatea de a reduce semnificativ riscul de contaminare cu diferite bacterii sau alti agenti patogeni. Acest lucru se datoreaza faptului ca lavetele pot fi folosite individual pentru fiecare suprafata, fara a folosi aceeasi laveta pentru toate suprafetele igienizate.

Eficienta ridicata in absorbtia diferitelor lichide este un alt avantaj care vine sa completeze lista beneficiilor aduse de lavete industriale in domeniul curateniei. In functie de materialul din care sunt realizate, lavetele pot fi foarte bune absorbante si nu permit pierderea lichidului care a fost absorbit. Cele mai eficiente in acest sens sunt varianta de lavete industriale din bumbac.

Economia de timp si de bani completeaza beneficiile lavatelor. Daca alegi varianta lavetelor profesionale, atunci cu siguranta vei face o investitie pe termen lung prin faptul ca alegi produse durabile si care pot fi reutilizate. Mai mult, din acest punct de vedere lavetele inseamna implicit si o economie de bani, prin faptul ca nu va trebui sa cumperi de fiecare data alte lavete dupa prima folosire. Economia de timp se datoreaza faptului ca se face curatenie rapid, fara prea mult efort si lavetele sunt eficiente in curatarea aproape a tuturor suprafetelor.

Cum alegi lavetele pentru curatenie?

Acum ca am identificat principalele beneficii ale utilizarii lavetelor pentru curatenie in diferite domenii de activitate, este important sa stim care sunt criteriile pentru alegerea lavetelor, avand in vedere oferta diversificata a acestora.

Primul criteriu este materialul din care sunt confectionate lavetele. Vei putea alege lavete industriale din bumbac, lavete din microfibra, lavete umede, lavete universale sau laveta de tip prosop. Chiar daca toate acestea sunt utile in anumite circumstante, cea mai eficienta alegere o reprezinta laveta 100% din bumbac. Aceasta poate fi folosita atat uscata, cat si sub forma lavetelor umede, pentru toate tipurile de suprafete.

Un al doilea aspect este suprafata unde vei folosi laveta. In functie de gradul de sensibilitate al suprafetei, trebuie sa alegi si materialul lavetei. Lavetele din bumbac sunt din nou ideale pentru aproape orice suprafata, iar pentru ecrane de dispozitive sau oglinzi, poti opta pentru lavetele din microfibre. Nu in ultimul rand gradul de murdarie este un criteriu care trebuie avut in vedere in alegerea lavetelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *