Motivul pentru care pantofii sport au o gaura in plus pentru sireturi

In timpul liber, aproape toata lumea poarta pantofi sport iar daca te-ai intrebat vreodata de ce au o gaura suplimentara de sireturi acum este momentul sa afli un raspuns concludent.

Pantofii sport sunt folositi deseori pentru alergat, deoarece sunt foarte comozi si joaca un rol foarte important in acest sens. Gaura suplimentara ajuta piciorul sa ramana stabil si sa nu se deplaseze in sus si in jos in pantofi. Acest lucru este absolut esential atunci cand fugi, deoarece in caz contrar iti pierzi stabilitatea si echilibrul la un moment dat.

Pentru a alerga in mod confortabil ai nevoie de o pereche de pantofi sport potriviti. Gaurile pantofilor obisnuiti sunt facute in linie iar pantofii de alergare au doua gauri suplimentare pentru sireturi.

Aceste gauri se numesc Islets si sunt special create pentru a bloca cat mai bine calcaiul, ceea ce mai poarta denumirea de bucla alergatorului. Daca pantofii sport sunt legati ferm acestia mentin calcaiul fix si ofera suport piciorului. Blocarea sireturilor nu mai pune presiune asupra picioarelor si le ofera un plus de relaxare. Presiunea este absorbita de sireturile superioare ale pantofilor, astfel ca daca sunt bine stranse calcaiul nu  se mai  misca in interiorul pantofului.

Iata cum trebuie sa procedezi pentru a bloca cat mai bine sireturile : trece siretul stang prin gaura din stanga sus, dinspre exterior spre interior si creeaza o mica bucla. Apoi ia siretul din dreapta si trece-l prin gaura din dreapta sus. Se incruciseaza limba cu siretul din stanga si se trece prin bucla din dreapta apoi se încruciseaza limba cu siretul drept si se trece prin bucla stanga.

Trage capetele ambelor sireturi in jos in acelasi timp si vei vedea ca buclele se vor inchide perfect.

Cauta mereu pantofii cei mai potriviti pentru alergare si bucura-te din plin de sanatate. Acestia au o multime de beneficii, cum ar fi :

  • Sustine foarte bine piciorul
  • Reduce impactul piciorului cu solul
  • Ofera un real sprijin
  • Imbunatateste performanta la alergare
  • Reduce greutatea asupra gleznelor
  • Previne aparitia durerilor de spate si  a durerilor articulare

Cei care au decis sa alerge in pantofi ieftini total nepotriviti, au resimtit cu timpul un real disconfort si chiar dureri acute de spate, genunchi sau articulatii.

Pantofii de alergare sunt special creati pentru aceasta activitate iar diferenta intre cei de femei si barbati consta in design si culoare. La fel cum biciclistii au nevoie de casti de protectie sau jucatorii de fotbal de aparatori, tot la fel se intampla si cu alergatorii. Acestia trebuie sa poarte echipamentul specific pentru a se bucura de un real confort si pentru a ajunge la randamentul dorit. In caz contrar, ei nu pot face performanta pentru ca atunci cand stabilitatea piciorului are de suferit, nici viteza de alergare nu este prea buna.

Pantofii de alergare joaca atat un rol practic, cat si unul preventiv si ajuta la protectia picioarelor, genunchilor, spatelui si articulatiilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *