Canioane impresionante din intreaga lume

Cele mai mari canioane din lume au fost create de catre natura si au un aspect minunat. An de an turistii vin sa admire aceste imprejurimi. Canionul nu este altceva decat o vale ingusta si adanca, creat prin eroziune de catre apele curgatoare In acest fel, s-au format cai naturale de trecere intre munti.

Canioanele apar in locul in care raul traverseaza un lant muntos. Cele mai spectaculoase canioane din lume sunt :

Canionul Kali Gandaki din Nepal

Se afla in Himalaya si este înconjurat de munti impunatori. Adancimea canionului este peste 6000 m, ceea ce-l face sa fie unul dintre cele mai adanci canioane de pe Pamant.

Canionul Colca din Peru

Se afla in zona de sud a orasului. Chivay este centrul Canionului Colca, unde turistii pot ajunge cu autobuzul. Condorii andini transforma aceasta imagine intr-una absolut uluitoare. De aici se pot vizita izvoare termale, si se pot vedea diferiti vulcani abrupti din „Mirador de Los Volcanes”.

Marele Canion din Arizona

Marele Canion din Arizona are 1.828 m adancime si se întinde pe 445 km. Acesta este unul dintre cele mai vizitate parcuri nationale si are o vechime de 12.000 de ani. Este un loc care impresioneaza prin culoare si vegetatie. Raul Colorado a creat diverse formatiuni de stanca iar in fiecare an isi schimba culorile in functie de sezon, avand nuante de un verde smarald, maro sau albastru.

Canionul Copper din Mexic

Acesta este mult mai mare in comparatie cu Marele Canion. Aici se gaseste o fauna salbatica bogata. Canionul se afla in orasul Chihuahua si este considerat una dintre minunile naturale ale lumii. Acesta poate fi admirat de pec alea ferata intr-o calatorie cu trenul

Blyde River Canyon

Raul Blyde din nord-estul Africii de Sud este cel mai verde. Cascada Kadidishi Tufa se afla in acest canion care este strabatut de raul Blyde Canionul este cunoscut ca fiind canionul verde datorita vegetatiei tropicale din abundenta care se regaseste aici. Aceasta este una dintre atractiile turistice de top unde pot fi admirate si o mare diversitate de plante.

Fish River Canyon

Acesta este cel mai mare canion din Africa care are 400-500 m adancime, 160 km lungime si in unele locuri 27 km latime. Raul Fish curge din Muntii Naukluft de Est, si ajunge in Oceanul Atlantic. Acest rau curge doar in sezonul ploios, pentru ca in restul timpul seaca

Canionul Yarlung Tsangpo

Canionul Yarlung Tsangpo este cel mai adanc avand o altitudine de 6009 m. S-a format in urma cursului raului cu acelasi nume care este unul dintre cele mai mari rauri din Asia. Izvorul raului se afla in Muntele Kailash din Tibet. Acesta curge spre est, apoi inconjoara muntii Himalaya si se întoarce spre spre campiile din Arunachal Pradesh formand o imagine uluitoare. Este unul dintre cele mai spectaculoase canioane datorita formei naturale dar si modului in care s-a format.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *