Merita sau nu sa te cazezi la un hostel ?

In ceea ce priveste conceptul hostel exista destul de multe prejudecati, deoarece unii il considera avantajos, iar altii nu. Totusi, tot mai multi oameni isi indreapta atentia catre acest stil de a calatori, pentru ca au preturi scazute si conditii bune.

In ultima vreme, au aparut tot mai multe hosteluri de buna calitate la noi in tara. Unii dintre managerii de hostel sunt turisti pasionati care doresc sa ofere calatorilor o experienta cat mai placuta.

Un hostel este o unitate de cazare la comun pentru turistii cu buget restrans, de obicei tinerii opteaza pentru aceasta zona de cazare. Desigur ca preturile sunt mult mai scazute comparativ cu hotelurile. Acest tip de turism ofera cazare in dormitoare comune cu mai multe paturi simple sau etajate.

Turistii care inchiriaza un pat intr-o camera de hostel pot sta cate 4  sau chiar 10 persoane care nu se cunosc intre ele. In hostel, baile sunt comune si se rezerva doar patul, nu camera pentru ca pretul este per pat.

Primul avantaj in ceea ce priveste cazarea intr-un hostel este pretul. Tarifele variaza in functie de zona in care alegi sa calatoresti, insa de regula se situeaza intre 6 si 12 euro. Un alt avantaj, sunt si extra serviciile ieftine, cum ar fi internetul. Hostelurile sunt de obicei amplasate in zone bune ale oraselor, in apropierea principalelor obiective turistice si a statiilor mijloacelor de transport.

Un alt avantaj consta in faptul ca la hostel vei socializa cu multi oameni si ai ocazia sa iti faci prieteni noi. Aici poti socializa cu turisti din toata lumea si vei cunoaste culturi diferite. In fiecare camera, turistii pot inchiria cate un dulap cu cheie de mici dimensiuni pentru a-si depozita orice doresc in siguranta. De asemenea, beneficiaza si de alte facilitati cum ar fi bucatarie si camera pentru relaxare cu televizor.

Pe langa aceste avantaje, exista desigur si o serie de dezavantaje, iar cel mai mare dintre acestea este lipsa de intimitate. In plus, zgomotul este destul de deranjant la un numar asa de mare de turisti intr-o singura camera. Unii vorbesc in alta limba, altii trantesc usa, unii striga iar altii asculta muzica…atunci cand toate aceste actiuni se petrec simultan zgomotul devine de-a dreptul enervant. Daca inchiriezi aceasta camera doar sa dormi peste noapte, atunci este mai usor de suportat compania celor cu care imparti camera.

Sforaitul celorlalte persoane este un alt dezavantaj iar paturile nu sunt dintre cele mai confortabile, in special cele metalice suprapuse. O alta problema este faptul ca trebuie sa imparti baia, iar in unele hosteluri baile sunt comune atat pentru femei, cat si pentru barbati. In plus, unele sunt destul de spatioase, in timp ce altele sunt foarte înghesuite si incomode.

Sunt putine hosteluri care ofera un spatiu de depozitare suficient pentru tot bagajul, iar acest lucru poate fi destul de incomod deoarece va trebui sa sa-ti tii lucrurile in rucsac. Prin urmare, daca esti nevoit sa dormi intr-un hostel pe termen scurt atunci merita sa optezi pentru acest tip de cazare, insa pe termen lung poate fi destul de deranjant.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *