Invata cum sa alegi un trusou pentru botezul unui baietel

Momentul in care un nou nascut este crestinat in cadrul bisericii este un moment plin de semnificatii si foarte important pentru bebelus in sine, dar mai ales pentru familia acestuia. Tocmai din acest punct de vedere este foarte important ca totul sa se desfasoare conform cutumelor si traditiilor bisericesti. In acest context un rol foarte important il joaca nasii, cei care odata cu botezul in biserica devin parinti spirituali pentru bebelusul care tocmai ce a primit numele unui crestin.

Nasii joaca un rol foarte important in ziua botezului, insa pana la momentul respectiv perechea de nasi trebuie sa se ocupe de procurarea trusoului pentru botez. Chiar daca in linii mari trusoul de botez este identic din punct de vedere al continutului indiferent daca vorbim despre un bebelus de sex masculin sau unul de sex feminin, trebuie spus ca atunci cand ai nevoie de un trusou botez baiat exista anumite elemente care trebuie sa fie diferentiate fata de trusoul de botez pentru o fetita.

Trusoul pentru botez –accesoriu indispensabil in ziua botezului

In momentul in care ai acceptat invitatia onoranta de altfel de a deveni parintele spiritual al unui nou nascut poti deja sa incepi sa cauti trusoul de botez de care este nevoie in ziua marelui eveniment.Daca ai mai fost in postura de nas sau de nasa pentru un bebelus, atunci cu siguranta ca deja stii ca dintr-un trusou botez nu trebuie sa lipseasca anumite elemente.

Printre aceste elemente din cadrul trusoul de botez se numara prosopul pentru a sterge bebelus la scoaterea acestuia din cristelnita, un prosop folosit pentru stergerea mainilor preotului dupa oficiera actului de crestinare, un recipient pentru a pastra mirul, o fasa pe care o vei folosi pentru a inveli corpul bebelusului, panza folosita pentru mir, o batistuta in cazul in care este nevoie de a sterge fruntea bebelusului, dar si un sapun pentru spalarea mainilor parintilor si a preotului inainte de actul de crestinare.La toate acestea se adauga hainutele cu care bebelusul va fi imbracat in urma actului de crestinare si lumanarile de botez ale nasilor. Indiferent daca vorbim despre un trusou botez baiat sau despre un trusou de botez pentru fetite, toate aceste elemente trebuie sa fie in cadrul trusoului.

Ce difera in alegerea unui trusou botez baiat?

Daca elementele unui trusou de botez sunt identice si pentru un baiat, dar si pentru o fetita, totusi exista anumite aspecte care difera in cazul unui trusou botez baiat.Un prim aspect se refera la culoarea trusoului de botez, aceasta fiind in nuante de albastru sau de alte culori. Un alt element care difera se refera la anumite elemente de personalizare pe care le poti avea in vedere.Si nu in ultimul rand hainutele din trusou trebuie sa fie potrivite pentru un baietel de cateva luni. De asemenea este indicat sa tii cont si de parerea parintilor in alegerea trusoului de botez pentru un baietel.Ai in vedere toate aceste detalii si cu siguranta vei face alegerea optima a unui trusou de botez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *