Inlocuirea dintilor lipsa cu un implant dentar intr-o zi

In ciuda faptului ca dintii sunt extrem de importanti atat pentru functiile masticatorii, cat si pentru functiile de mentinere a sanatatii orale, dar si prin prisma aspectului estetic, foarte multa lume nu acorda atentia care se cuvine pentru ingrijirea orala si pentru vizitele regulate la medicul stomatolog. Din aceste motive, dar si din motive precum anumite cauze ereditare, multi adulti se vad in situatia in care si-au pierdut partial sau chiar total dintii.

Lipsa dintilor inseamna probleme cu vorbirea, cu hranirea si inseamna o calitate a vietii mai scazuta. Pentru a rezolva aceste probleme cauzate de pierderea partiala sau totala a dintilor, stomatologia moderna ofera tratamente precum cele de implant dentar. Exista varianta implantului dentar clasic si optiunea unui implant dentar intr-o zi. Tratamentul de implant dentar rapid se mai numeste si tratament dinti intr-o zi.

Ce presupune tratamentul de implant dentar intr-o zi?

Implantul dentar rapid sau tratamentul dinti intr-o zi Alexandria implica inlocuirea dintilor lipsa cu dinti artificiali si perfect functionali in intervalul a doar 24 de ore. Cu alte cuvinte, la finalul unui astfel de tratament stomatologic, pacientul va avea o dantura functionala si cu rezultate estetice de lunga durata. Acest tratament stomatologic presupune inserarea unui implant dentar si atasarea bontului protetic in aceeasi zi.

Mai mult, exista abordari care implica inclusiv fixarea unei lucrari provizorii sau chiar definitive pe implantul dentar inserat. Totul depinde de modul in care a decurs implantarea dintilor artificiali. In foarte multe cazuri este nevoie de extractia radacinilor sau a resturilor dintilor pentru pacient. Aici este foarte important ca structura osoasa a arcadei dentare sa nu fie afectata pentru a putea trece la etapa de inserare a implanturilor.

Principalele avantaje ale implantului dentar intr-o zi

Medicii stomatologi sunt cei care vor recomanda unui pacient daca este sau nu recomandat tratamentul dinti intr-o zi Alexandria. In acelasi timp multi medici stomatologi recomanda acest tratament prin prisma avantajelor oferite. Un prim avantaj este disconfortul mult redus comparativ cu implantul dentar clasic. Datorita faptului ca majoritatea procedurilor sunt efectuate intr-o singura vizita la cabinetul stomatologic, disconfortul pentru pacient este mult mai mic.

Un al doilea avantaj este dat de faptul ca pacientii vor beneficia de functionalitatea si de estetica unei danturi restaurate intr-un timp mult mai scurt. Timpul de vindecare este mai redus si astfel intr-un interval cat mai scurt pacientii isi vor recapata zambetul si functiile masticatorii. Aspectul danturii in urma implantului dentar este un alt avantaj important, pacientii urmand a se bucura de o lucrare care va arata foarte similar cu dantura naturala.

Nu in ultimul rand imbunatatirea calitatii vietii este un avantaj major. Recuperarea functiilor masticatorii si a zambetului care sa confere incredere inseamna cu certitudine avantaje importante pentru care merita avut in vedere tratamentul cu implant dentar rapid.Pentru pacientii care au nevoie de inlocuirea partiala sau totala a dintilor lipsa, Modent Clinic pune la dispozitie tratament dinti intr-o zi Alexandria. Detalii si informatii suplimentare cu privire la tratamentele propuse de aceasta clinica stomatologica din Alexandria pot fi gasite pe www.modent.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *