Fructele produse in cantitati uriase in intreaga lume

Fructele reprezinta unele dintre darurile naturii care ne ofera reale beneficii pentru sanatate. Acestea sunt bune si dulci si contin zahar natural, astfel ca inlocuiesc cu succes deserturile. Consumand fructe in mod regulat va puteti imbunatati in mod evident sistemul imunitar.

Cele mai populare fructe la nivel mondial sunt : rosiile, bananele, lubenita, merele si strugurii. Acestea sunt consumate peste tot in lume. Continutul de fructoza nu trebuie sa fie o ingrijorare. Fructele contin cantitati mari de fibre care incetinesc absobtia zaharului impiedicand cresterea glicemiei si a secretiei de insulina peste limitele normale. Fructele contin si foarte multe vitamine, minerale si fibre iar unele contin proteine si chiar grăsimi.

Acestea mai contin si antioxidanti, care ajuta la neutralizarea radicalilor liberi, intaresc sistemului imunitar si joaca un rol de preventie in ceea ce priveste aparitia unor boli grave precum cancerul. Fructele reprezinta o sursa foarte bune de hidratare deoarece contin cea mai pura apa. În plus, ele au si rol de echilibrare a balantei electrolitice.

Fibrele din continutul lor contribuie la imbunatatirea digestiei si la prevenirea constipatiei. Vitaminele si mineralele intaresc sistemul osos, mentin sanatatea dintilor, a parului si a pielii. Acestea regleaza tensiunea arteriala si nivelul colesterolului. Datorita beneficiilor lor nutritionale, consumul mondial de fructe creste tot mai mult de la an la an.

Acesta variaza in funcție de zona geografica, in timp ce unele sunt limitate din cauza disponibilitatii lor limitate.

Rosiile – peste 187 milioane de tone de rosii sunt produse anual in lume Acestea sunt produse in cele mai mari cantitati in comparatie cu alte fructe iar majoritatea culturilor provin din China, India, Turcia si Statele Unite ale Americii. Acestea reprezinta un aliment de baza pentru milioane de oameni datorita versatilitatii sale. Este folosita in prepararea sosurilor, supelor, salatelor, condimentelor, garniturilor si sucurilor.

Bananele – aproximativ 120 milioane de tone de banane sunt produse anual, in special in India si China. Alti producatori importanti sunt. Filipine, Ecuador, Indonezia si Brazilia.

Lubenita – aproximativ 102 milioane de tone de pepene rosu se produce in lume si exista peste 1.000 de soiuri. Acest fruct dulce si suculent se foloseste la prepararea bauturilor alcoolice si nealcoolice pentru aroma lor intensa.

Strugurii – peste 78 milioane de tone de struguri se produc in fiecare an Strugurii au cel mai mic indice glicemic si contin putine calorii, ceea ce i face extrem de pretiosi pentru sanatate. Strugurii negri contin cel mai puternic antioxidant care impiedica dezvoltarea mai multor tipuri de afectiuni cardiace si ofera o bariera de protectie vasele de sange.

Sunt bogati in apa si ajuta la detoxifierea colonului, a ficatului si rinichilor. Pot fi consumati atat in stare naturala, cat si in salate de fructe sau sub forma de suc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *