Detalii interesante despre castelul din Spania – Castillo de Coca

Castillo de Coca este un castel uimitor de frumos care se afla in provincia Segovia, din Spania. Incepand cu anul 1439, acesta se afla sub  controlul marchizului de Santillana iar in 1453 s-a schimbat Coca cu Saldaña. Constructia castelului a inceput dupa ractificarea tratatului de catre Juan al II-lea.

In timpul Revoltei Comuneros din 1521, castelul a fost atacat. In 1641 Gaspar Alfonso Pérez de Guzmán, al 9-lea duce de Medina Sidonia a fost acuzat de tradare si a fost închis în castel. Cu timpul castelul s-a deteriorat iar in 1730 era in paragina Mai tarziu in timpul razboiului din peninsula, Castelul Coca a fost luat de francezi. Acestia au detinut controlul suprem in perioada 1808 – 1812.

In tot acest timp, castelul s-a deteriorat si mai mult, aratand dezastruos. Cat timp castelul se afla in proprietatea Casei de Alba, a fist devastat de catre proprietarii lui. Acestia au vandut piese de marmura si alte elemente ornamentale ce se aflau in castel in acea vreme.

Castillo de Coca a fost declarat monument national al Spaniei in 9 august 1926 si a fost nationalizat.Castillo de Coca se remarca printr-un amestec inedit de arhitectura militara occidentala si maura. Peretii din caramida sunt foarte frumos decorati. In interior predomina un decor de lux, mudejar.

Turistii pot admira mai multe incaperi din Castelul Coca, cum ar fi Capela si Camera de arme. Tavanul capelei a fost distrus intr-un incendiu, insa cu timpul a fost restaurat iar in prezent este complet renovat.

In castel se gasesc diverse obiecte de arta care au o mare importanta istorica. Camera de arme Armeria se evidentiaza prin armuri metalice si arme ce apartin secolelor al XV-lea, al XVI-lea si al XVII-lea. Aici se poate vedea un mobilier original ce datează din secolele al XV-lea si al XVI-lea d.Hr. O parte din acest mobilier este facuta din lemn de nuc, cu coloane de os si fildes.

In Torre del Homenaje se gaseste Galeria. Acest turn are inaltimea de 25 de metri. Prin aleea de circuite „Paseo de Ronda” poti ajunge cu usurinta la donjon. Aici poti admira structurile defensive ce au servit drept scut de aparare, cum ar fi scripetele si topitorii de petrol.

Structurile reconstruite Coloanele de pe balustrada s-au vandut in perioada in care castelul era complet distrus, cu scopul de a plati intretinerea in acele vremuri grele. Opt coloane au reusit sa fie rascumparate de la Olmedo si Iscar in anul 1952. In prezent, balustrada a fost complet reconstruita si si-a recapatat aspectul initial.

Daca vrei sa ajungi la Castelul Coca din Spania afla ca se afla la periferia orasului Coca, mai exact la o distanta de 45 de kilometri de Segovia. Acesta are vedere la malul raului Voltoya, de unde poti admira un peisaj absolut minunat.

Castelul spaniol Coca nu a fost construit pe varfuri de deal ci pe o esplanada abrupta, ceea ce-l face cu adevarat unic. Un alt aspect deosebit consta in faptul ca in jurul acestui castel se afla un sant adanc si larg care il face sa arata ca o adevarata fortificatie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *