De ce sa folosesti bete de chibrite la plantele din ghiveci ?

Chiar daca nu stiai pana acum, betele de chibrite ajuta la sanatatea plantelor. Desigur ca este o idee bizara dar functioneaza cu adevarat. Foloseste-te de sfaturile simple ale gradinarilor pentru a mentine cat mai frumoase plantele din ghiveci.Atunci cand plantele nu se dezvolta armonios s-ar putea ca acest lucru sa apara datorita daunatorilor si a parazitilor, sau a ingrijirii necorespunzatoare.

Uneori este dificil sa identifici daunatorii insa un sol de proasta calitate ii ajuta sa se dezvolte si sa strice planta. Pentru a indeparta acest risc infinge in pamantul din ghiveci vreo 10 bete de chibrit cu capul in jos. Ai grija sa nu le pozitionezi chiar langa marginea recipientului.Uda plantele plantele in mod regulat iar dupa o saptamana verifica daca capetele lor s-au dizolvat.

Dupa ce ai observat ca s-au dizolvat inlocuieste-le cu altele noi, de 4 ori si cu siguranta vei scapa de daunatori. Dat fiind faptul ca acestea contin clorat de potasiu, fosfor, sulf, o magneziu si oxid de fier, stimuleaza cresterea plantelor. Acest truc te ajuta sa fertilizezi pamantul si sa imbunatatesti in mod evident sanatatea plantelor.

Fosforul ajuta la stabilirea unui sistem radicular bun si are efecte benefice atat pentru flori, cat si pentru legume si fructe. Sulful si magneziul sporeste productia de clorofila, astfel ca plantele vor fi si mai verzi. Betele de chibrite functioneaza ca un ingrasamant pentru plantele din ghiveci. Acestea se dizolva cu timpul in pamant, eliberand treptat fosfor, magneziu si sulf in sol, ce ajuta la hranirea plantelor.

Pe langa betele de chibrite mai trebuie folosite si ingrasaminte pentru flori pentru ca acestea nu pot oferi cantitatea necesara de care au nevoie. Pentru un plus de efect, aseaza betele de chibrit la jumatatea distantei dintre tulpina plantei si marginea ghiveciului. Daca ajung prea aproape de radacini le pot deteriora.

Daca vrei sa faci un ingrasamant lichid, poti sa scufunzi cateva bete in stropitoare. Acestea se vor dizolva in apa si vor fi transferate in sol in momentul in care uzi plantele.

Foloseste întotdeauna bete de chibrituri noi, pentru ca cele arse nu mai contin nutrientii necesari. Este foarte important ca florile si plantele din ghiveci sa primeasca toate elementele nutritive de care au nevoie. Ai grija cum le pozitionezi, pentru ca unele se dezvolta mai bine la lumina intensa, altele in locuri mai umbrite.

Unele trebuie udate de doua ori pe zi, altele doar saptamanal.  Acorda atentie maxima ingrijirii florilor pentru ca de aceasta depinde buna lor dezvoltare. Nu neglija faptul ca plantele au nevoi diferite si ajuta-le sa creasca cat mai frumos oferindu-le mediul optim si ingrasamantul necesar pentru a se dezvolta armonios.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *