De ce merita sa mergi la Festivalul lalelelor din Olanda?

Festivalul Lalelelor din Olanda, este cel mai cunoscut festival de lalele din intreaga lume, la care ar trebui sa luati parte cel putin o data in viata. Keukenhof, este locul in care se desfasoara acest festival olandez iar daca sunteti un iubitor de flori veti fi cu adevarat incantat de jocurile de culori pe care le vedeti aici. Cu siguranta, aceste gradini care gazduiesc un numar considerabil de flori spectaculoase te fac sa te simti ca in paradis. Aici puteti admira diferite tipuri de flori colorate si intens parfumate, unde primeaza lalelele, dupa cum ii spune si numele festivalului. Insa, in gradina Keukenhof puteti admira si narcise, zambile si alte specii de plante, care cu siguranta va vor incanta.

Festivalul se desfasoara pe o perioada de 2 luni, din martie pana in mai, unde veti vedea diferite tipuri de flori, in functie de luna in care veniti aici. De exemplu, la inceputul lunii aprilie, lalelele abia incep sa infloreasca in gradinile din exterior dar aveti posibilitatea sa admirati mii si mii de specii florale in interior, unde, in mod surprinzator se afla cele mai frumoase si interesante lalele, in functie de cromatica care ne face cu ochiul. Asadar, daca sunteti pasionata de flori, Keukenhof este locul ideal de care o sa va indragostiti inca de la prima vedere. Aici puteti admira cele mai spectaculoase si rare tipuri de lalele din intreaga lume iar vestea buna este, ca tot de aici va puteti procura bulbi de lalele pe care sa-i plantati in propria curte. Bulbii de flori ii puteti obtine direct de la gradina, daca sunt disponibili sau de la centrele de gradina plutitoare de pe canalele din Amsterdam.

Gradina Keukenhof, in luna aprilie, gazduieste mii de zambile de diferite culori, cu au o mireasma imbietoare. Aceste flori superbe sunt asezate in randuri si randuri de culori diferite: roz, albe, albastre, galbene si mov, pentru un aspect vizual de exceptie.  De asemenea, aici gasiti si orhidee unice, soiuri interesante pe care nu le puteti vedea in nici o alta parte a lumii.

Veti fi placut surprinsi sa vedeti ca in jurul gradinii Keukenhof-ului exista campuri intinse de lalele, asadar rezervati-va putin din timpul vostru sa explorati zona din afara gradinilor. Daca aveti timp, ar fi minuat sa  vizualizati aceste campuri spectaculoase de culori la rasaritul sau apusul soarelui, cand panorama va fi cu adevarat uimitoare. Merita cu siguranta acest efort, pentru ca este o experienta unica de care o sa va aduceti cu drag aminte. Ganditi-va ce fotografii minunate puteti face aici si ca de incredibil arata totul.

Surprinzator dar adevarat, gradina Keukenhof gazduieste mai mult de 7 milioane de bulbi de flori care sunt plantati in fiecare an. Asadar, pe suprafata de 80 de acri, unde sunt plantati bulbii atat in interior cat si in exterior, vizitatorii pot admira o colectie impresionanta de lalele, zambile, narcise, orhidee, tandafiri, garoafe, stanjenei, crini si multe alte soiuri de flori. Ganditi-va ca exista peste 15 kilometri de trasee pietonale pentru turistii, care iau parte la un adevarat spectacol de culori si parfumuri emanate de aceste flori, care intregesc frumusetea parcului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *