Orase superbe din Italia care merita vizitate

Daca tot e perioada estivala, este momentul sa aflati cat mai multe despre locurile frumoase care ar putea fi urmatoarea dumneavoastra destinatie de vacanta. Iar daca vreti sa mergeti in Italia insa nu v-ati decis in ce orase sa ajungeti, este si mai bine. Aici aveti la indemana toate informatiile de care aveti nevoie pentru a putea alege locul cel mai potrivit pentru o vacanta de neuitat. Asadar daca vreti sa va distrati dar sa si punctati un numar de obiective turistice, faceti bagajele chiar acum si porniti la drum.

Bineinteles, ca pe primul loc nu putea fi decat capitala, adica Roma, pentru ca nimic nu se compara cu obiectivele turistice care se gasesc aici, cum ar fi: Colloseum, Vaticanul, Pantheonul, Fontana di Trevi, Forumul Roman, Columna lui Traian, Treptele spaniole și multe altele, care va fac cu ochiul de fiecare data. Apoi, pe locul doi ar fi Venetia care si-a castigat pe dreptate renumele de cel mai romantic oras din lume. Nici un pasionat de calatorii nu ar refuza o excursie in orasul canalelor si a gondolelor si a carnavalelor care binedispun pe toata lumea.

Aceasta este una dintre cele mai iubite destinatii turistice din lume datorita faptului ca exista o multitudine de obiective turistice care nu trebuie ratate, cum ar fi: Basilica San Marco, Marele Canal, Palatul Dogilor, Podul Rialto, Casa lui Marco Polo, Ca` d`Oro, Palatul Grassi, Campanile, insulele Murano și Burano.Florenta este orasul unde a aparut Renasterea, locul unde sunt cele mai mult opere de arta su bineinteles ca aici marii designeri vestimentari ca si Gucci si Cavalli si-au pus amprenta. Asadar, cele mai multe obiective turistice care se gasesc aici, sunt strans legate de perioada Renasterii. Domul din Florența, Ponte Vecchio, Galeria Uffizi, Palazzo Vecchio, Basilica Santa Croce, Basilica di San Lorenzo sunt doar cateva repere care merita cu adevarat vazute.

Milano, dupa nume in sine, pare ceva un oras modern si stilat, de fapt este orasul cel mai vizitat de catre straini, in special pentru ca aici vin iubitorii de shopping si de opera. Insa, nu trebuie uitat faptul ca aici se afla si capodepere arhitecturale de exceptie, cum ar fi: Domul din Milano, care este una dintre cele mai mari catedrale ale lumii, Castelul Sforzesco unde gasiti o multime de muzee si galerii de arta, Galeria Vittorio Emanuele II, unul dintre cele mai vechi mall-uri din lume si, bineinteles, daca vreti sa vedeti celebra opera a lui Leonardo da Vinci „Cina cea de taina” o gasiti expusa la Biserica Santa Maria delle Grazie. De asemenea, Milano este si orasul fotbaluui, deoarece aici se afla unele dintre cele mai bune echipe din Europa, precum A.C.Milan si Internationale Milano, care joaca pe celebrul stadion San Siro.

Napoli este al treilea oras ca marime din Italia care este renumit pentru castele si palate, biserici si parcuri deosebit de frumoase dar si pentru specificul culinar si bineinteles pentru mafia napoletana. Aici puteti vedea Vulcanul Vezuviu si admira ruinele orasului Pompeii sau Herculaneum. De asemenea, principalele obiective turistice pe care ar trebui sa le vizitati sunt Castelul Nou, Castelul dell`Ovo, Castelul Sant Elmo, Palatul Regal, Palatul DonnAnna, Palatul Capodimonte, Palatul Cuomo dar si foarte multe biserici vechi, parcuri spectaculoase si muzee extraordinare, cum nu gasiti niciunde.

Un alt oras spectaculos chiar daca e mic ca suprafata si populatie, este Verona, un oras romantic datorita lui Shakespeare care si-a lasat aici una dintre operele sale de exceptie, si-anume Romeo si Julieta. Orasul are un farmec aparte, unde puteti vedea Arena, un amfiteatru roman deosebit de bine pastrat, Biserica San Fermo Maggiore, Turnul Torre dei Lamberti,  Teatrul Roman și Castelvecchio. De altfel, merita vazut si Torino, unul dintre cele mai mari orase din Italia, un oras foarte bogat din punct de vedere cultural, unde gasiti nenumarate galerii de arta, biserici tetrea si palate sau Bologna, un oras celebru datorita cladirilor medievale din caramida rosiatica, nenumaratelor universitati prezente aici si bineinteles, pastelor bolognese.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *