De ce cad frunzele la azalee

Azaleele sunt plante de ghiveci foarte comune, care infrumuseteaza balcoanele sau pervazele intr-un mod cu totul si cu totul aparte. Speciile sunt diferite, de exemplu Azaleea indiana este cel mai des folosita, in special in perioada sarbatorilor de iarna iar cea mai putin intalnita este Azaleea japoneza. De fapt, acestea cresc sub forma de tufe destul de mici, avand in ianltime doar 30-45 cm. Ideal este, ca atunci cand cumparati o planta aceasta sa aiba cat mai putine flori deschise si multi muguri.

Bineinteles, ca daca nu le ingrijiti corespunzator florile se ofilesc iar frunzele cad. Pentru a pastra floarea inflorita pentru mai mult timp trebuie sa le udati bine nu doar sa umeziti compostul in care se afla si sa le pastrati la racoare si la lumina naturala. Azaleea indiana este de diferite culori, precum roz, albe, rosii dar si purpurii.

De asemenea, exista si specii bicolore deosebit de atractive, cum ar fi Inga, care este roz cu margini albe sau Osta, care este alba cu mijlocul roz. Mai sunt si alete varietăţi simple sau duble, cu petale fine sau incretite. Cele mai spectaculoase sunt azaleele taratoare dar si cele cu aspect de piramida. Florile azaleei japoneze sunt mult mai mici decat a speciei indiene, aceasta fiind plantata in gradina ca o tufa, care infrumuseteaza spatiul exterior.

Sfaturi de ingrijire:

– la temperatura de 10-16’C,

-lumina intensa dar nu in soare,

-apa destul de multa penru a mentine compostul ud in permanenta,

-pastrati umiditatea aerului pulverizand frunzele zilnic in perioada de inflorire.

De asemenea, aveti grija cand apar probleme speciale, cum ar fi:

-frunze uscate

Cea mai probabila cauza a caderii frunzelor este udarea in cantitati mici de apa, sau la o perioada prea lunga de timp. Trebuie sa udati mai consistent compostul cel putin o data pe saptamana, iar in rest sa-l pastrati umed. De asemenea, nu face bine nici umezeala scazuta din aer, caldura prea mare sau soare prea intens.

-perioada scurta de inflorire

De obicei, factorul care duce la o perioada relativ scurta de inflorire este aerul cald sau prea uscat. Asadar, este recomandat sa tineti ghiveciul departe de calorifere si sa pulverizati frunzele zilnic. Florile sunt predispuse la ofilire si daca stau prea mult in soare sau sunt udale prea mult.

-frunze ingalbenite

Motivul pentru care se ingalbenesc frunzele, este cand se afla var in compost sau in apa. In acest caz, trebuie sa tratati cu multitonic si sa udati in permanenta cu apa la temperatura camerei.

One thought on “De ce cad frunzele la azalee

  1. Am avut două azalee și s-au îngălbenit frunzele și florile și au căzut. Ce sa fac să nu mai pățesc la fel că am cumpărat un arbust mic de azalee din nou
    Nu am experienta dar vreau să învăț
    Mulțumesc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *