Adevarul despre pestii Piranha

Daca ne gandim la pestele piranha de cele mai multe ori ne imaginam, poate fara sa vrem, o scena terifianta. Acest peste este foarte periculos de aceea doar cei mai curajosi indraznesc sa intre in apele populate de aceste vietati.

Originari din America de Sud, sunt renumiti in intreaga lume pentru aspectul lor infirorator. De fapt, chiar denumirea insasi ne spune ca sunt pestii diavol. Aceasta denumire li se potriveste perfect, dat fiind faptul ca sunt ucigasi cu sange rece, foarte puternice pentru ca pot sa omoare chiar si animale mari.

In jur de 20 de specii de piranha, traiesc in bazinul Amazonului, si in America. In ciuda faptului ca sunt creaturi mici de doar 25-30 cm acestia pot ucide in doar cateva secunde oameni si animale de marimi impresionante. Ceea ce este cu adevarat bizar, este faptul ca pestii piranha isi omoara si proprii pui atunci cand sunt flamanzi si nu pot gasi alta prada.

Insa, studiilor efectuate de catre specialistii in domeniu, ne arata ca doar unele specii de piranha sunt periculoase restul fiind pasnici, ei hranindu-se cu plante, crustacee sau insecte. Datorit faptului ca inoata in bancuri le da forta sa doboare victimele mult mai usor. La randul sau pestele piranha este vanat de catre alte specii, cum ar fi: delfinii, caimanii, batlani, arapaima sau alti pesti.

Pestii piranha prefera locurile mai intunecoase si prefera zonele unde se afla o vegetatie abundenta, pentru ca asa se pot ascunde cu usurinta. Ei au tendinta sa iese la lumina doar atunci cand sunt flamanzi si se afla in cautare de hrana.

Surprizator este faptul ca unii sud americani vaneaza piranha pentru carnea lor, care o considera o delicatesa si pentru dintii lor, din care isi pot face cu usurinta amulete, ustensile sau alte arme. In ultima vreme, pestii piranha sunt uscati apoi se vand ca si suveniruri turistilor care vin sa viziteze acea zona, lucru care nu este tocmai benefic pentru perpetuarea speciei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *