O alimentatie buna ne ajuta sa ne mentinem un nivel bun de sanatate, pentru mai mult timp. Alimentele sanatoase joaca un rol extrem de important in ceea ce priveste dezvoltarea organismului, dar și în procesul de refacere celulara care au loc la maturitate.
Specialistii in domeniu recomanda consumul de oua de prepelita, pentru ca acesta reprezinta o alternativa sanatoasa la toate tipurile de oua. Acestea au un gust asemanator celor de gaina si reprezinta o alegere inspirata. Beneficiile consumului de oua de prepelita sunt nenumarate. Sunt cunoscute inca din cele mai vechi timpuri pentru proprietatile lor vindecatoare, fiind supranumite si “medicament alimentar”.
Ouale de prepelita contin foarte multi nutrienti, chiar daca sunt foarte mici. De asemnenea, au un aport important de vitamine si minerale, cum ar fi vitaminele A, B 6, B 12, D, E, K si calciu, magneziu, fier, fosfor, zinc, seleniu precum si multe alte substante benefice.
Vitaminele din complexul B sunt deosebit de valoroase, deoarece cresc performanta fizica si mentala, sustin sistemul nervos, imbunatatesc memoria, ofera un somn linistitor, sustin formarea sangelui, ajuta metabolismul si imbunatatesc sistemul imunitar.
Colina, din continutul oualor este o vitamina din complexul de vitamine B, ajuta la buna functionarea creierului, inclusiv pentru varstnici. Acestea mai contin si acizi grasi nesaturati, foarte valorosi pentru organism, cum ar fi omega-3 si omega-6. Au un nivel mai redus redus de colesterol, adica cu 15% fata de cele de gaina. Nu produc alergii si organismul sa lupte impotriva simptomelor de alergie.
Ouale de prepelita contin antioxidanti care regleaza productia de IgE din organism, ducand la ameliorarea simptomelor rinitei alergice, cum ar fi stranutul, congestia nazala sau curgerea nasului.
Au un continut bogat de proteine si doar 14 calorii. Acestea pot fi consumate cu incredere de catre cei care vor sa slabeasca, pentru ca sunt sarace in calorii. Continutul de proteine ajuta la instalarea senzatiei de satietate, avand in vedere ca 100g de oua de prepelita conțin 13g de proteine.
Contin multe vitamine ce fac parte din complexul de vitamine B, care se gasesc de obicei in carne rosie. Asadar, cei care nu consuma carne pot beneficia de aportul de vitamine esentiale pentru organism consumand oua de prepelita.
Acestea mai contin si o cantitate mare de aminoacizi, ce reprezinta elemente constitutive ale proteinelor si care sunt absolut esentiali pentru viata. Ouale de prepelita contin opt aminoacizi esentiali de care avem nevoie de aceea merita consumate in mod regulat.
Proportia de aminoacizi din oul de prepelita este aproape identica cu cea din proteinele aflate in corpul uman. Asadar, oul de prepelita poate fi transformat complet si usor in proteine ale corpului. Ajuta la mentinerea sanatatii si frumusetii pielii, parului si a unghiilor. Mineralele, vitaminele si aminoacizii din ouale de prepelita faciliteaza pastrarea unui aspect frumos si sanatos al pielii, parului si unghiilor.
Studiile arata ca, inca din cele mai vechi timpuri, femeile consumau din belsug oua de prepelita si le foloseasu pentru a face masti faciale sau pentru par, datorita efectelor de ingustare a porilor, ameliorarea acneei si reducerea ridurilor.