Cursuri de calificare acreditate pentru meseria de camerista

Sezonul turistic sta sa inceapa si majoritatea unitatilor de cazare sunt in cautare de personal. Fie ca vorbim despre personal permanent, fie ca vorbim despre personal angajat sezonier, fara doar si poate ca atat hotelurile, cat si pensiunile cauta sa angajeze cameriste. Daca esti in cautarea unui loc de munca in perioada urmatoare, poti alege sa te califici si sa te formezi pentru meseria de camerista urmand un curs de formare profesionala pentru aceasta ocupatie.

Competente dobandite in urma cursului de camerista

Prin inscrierea si parcurgerea unui astfel de curs de calificare se vor obtine anumite competente teoretice si practice. Printre acestea pot fi amintite competente privind aplicarea normelor de igiena si a normelor sanitare in camerele unitatii de cazare, dar si aplicarea de norme privind protectia muncii sau a normelor de protectie si securitate la incendiu.

Alte competente dobandite in cadrul cursului se refera la comunicarea eficienta cu clientii, la programarea diferitelor activitati specifice, la raportarea activitatii proprii catre angajati, dar si la competente privind modul in care trebuie aranjate camerele de hotel unde se va desfasura activitatea.

Tot in randul competentelor specifice dobandite in urma unui astfel de curs de calificare regasim si aspecte privind prestarea de servicii de curatenie pentru camerele hotelului si pentru zonele comune, dar si efectuarea serviciilor de curatenie pentru toalete si bai. Nu in ultimul rand se vor acumula cunostinte si competente in privinta serviciilor suplimentare pe care camerista le poate pune la dispozitia clientilor.

Unde poti urma un curs de camerista?

Daca consideri atractiva ideea de a lucra ca si camerista intr-un hotel, fie ca vorbim despre o angajare temporara, fie ca vorbim despre o angajare permanenta, trebuie spus ca poti sa te inscrii la un astfel de curs organizat de catre centrele de pregatire si formare a adultilor. Un astfel de centru acreditat de catre Ministerul Educatie, Cercetarii, Tineretului si Sportului este International Know-How Center.

Aceste centru de formare a adultilor organizeaza cursuri de calificare pentru ocupatia de camerista in judetele Bihor (Oradea, Salonta, Alesd, Beius, Marghita), Arad (Arad, Sebis, Chisineu Cris, Ineu, Curtici), Timis (Timisoara, Buzias, Lugoj, Recas), Satu Mare (Satu Mare, Carei, Negresti-Oas), Salaj (Zalau, Simleul Silvaniei, Jibou, Cehu Silvaniei), Cluj (Cluj-Napoca, Huedin, Turda, Gherla, Dej), Alba (Alba-Iulia, Campeni, Abrud, Teius, Sebes) si Maramures (Ulmeni, Baia Mare, Seini, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus).

Conditiile de inscriere si durata cursului de calificare

Inscrierea pentru aceste cursuri de calificare necesita o copie a actului de identitate, copia dupa certificatul de nastere, copia pentru actul de studii care sa dovedeasca absolvirea a minim 8 clase si copia pentru certificatul de casatorie in cazul persoanelor care si-au schimbat numele. Cursul de calificare pentru meseria de camerista se va desfasura pe durata a 2 luni si implica o parte de teorie si o parte practica.

Partea de teorie se va derula online prin intermediul Zoom Cloud Meetings, in vreme ce partea practica are loc la agentii economici de profil. Examenul final se va desfasura la sediul International Know-How Center din Oradea. Informatii complete pot fi obtinute pe cursuricalificarepro.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *