Cum sa indepartezi mirosul de tutun din casa?

Daca esti fumator sau daca ai in familie persoane fumatoare, atunci cu siguranta mirosul de tutun prezinta o problema pentru tine, in special atunci cand ai copii. Mirosul persistent de tigara este urat dar si periculos pentru sanatate. De ce sa inhalezi acest miros neplacut, cand il poti indeparta cu usurinta si poti respira un aer proaspat si curat.

Mirosul de tigara intra foarte usor in haine si  par si persista foarte mult in incaperile in care se fumeaza. Studiile arata ca fumul contine substante chimice active, care deterioreaza sanatatea. Fumatorii nu isi pot da seama cat de puternic este mirosul, pentru ca s-au obisnuit foarte bine cu el.

Indiferent ca esti un fumator activ sau pasiv, este indicat sa scapi de mirosul persistent de tigara. Fumul intra chiar si in pereti si oricat ai aerisi acesta nu dispare asa usor. Pentru a elimina mirosul neplacut si urmele de fum din canapele, fotolii si perdele trebuie sa tii cont de cateva sfaturi deosebit de practice si utile.

Pentru a curata tesaturile este indicat sa folosesti otet iar pentru mobila si covoare bicarbonat de sodiu. Pasul urmator este sa aspiri efectiv bicarbonatul de sodiu pentru a elimina mirosurile puternice. Acestea sunt metodele cele mai la indemana care se aplica cu succes pentru un fumator de scurta durata. Aerisirea casei ocupa de asemenea un aspect foarte important.

Otetul si bicarbonatul de sodiu fac adevarate minuni in curatenie. Tesaturile in care s-a impregnat mirosul de fum pot fi curatate foarte usor cu otet. Paturile si perdelele trebuie curatate la masina de spalat prin adaugarea a 2 cani de otet.

Lasa-le apoi la aerisit afara, pentru ca daca le usuci in interior caldura poate reactiva mirosul de fum. Daca ai posibilitatea de a le usca la soare, atunci se va elimina si mai bine mirosul neplacut.

Foloseste bicarbonat de sodiu pentru saltele, covoare si mobila. Presara o cantitate destul de mare de bicarbonat de sodiu pe suprafetele moi. Aceasta actioneaza direct pe tesatura.

Fumul de tigari lasa un reziduu gras pe pereti, chiar si pe tavan, deoarece acestea sunt primele suprafete din casa cu care intra in contact. Reziduurilor se fixeaza mult mai usor pe zonele inalte, ceea ce explica cu claritate acest proces. Folosind betigase parfumate sau lumanari anti tutun pot aduce din nou un miros placut in interior.

In ceea ce priveste curatarea tesaturilor, lasa bicarbonatul de sodiu sa actioneze timp de 30-60 de minute, pentru a patrunde foarte bine in suprafetele moi. Apoi, freaca usor cu mana si vei observa imediat cum  bicarbonatul de sodiu absoarbe mirosurile neplacute.

Pentru curatarea suprafetelor dure trebuie sa folosesti solutii speciale. Sterge peretii cu o laveta si insista acolo unde observi ca s-au format pete galbene si inestetice. Daca este vorba de un fumator de lunga durata, atunci s-ar putea sa fie nevoie sa repeti aceasta procedura de cateva ori.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *