Curiozitati despre Ziua Pacalelilor – 1 aprilie

1 aprilie este considerata cea mai amuzanta zi din an, deoarece oamenii isi pot face glume si ii pot pacali pe cei apropiati fara sa ii jigneasca. Traditia spune ca aceasta zi a fost initial o zi de relaxare insa nu se stie exact de cand dateaza. Ziua Pacalelilor este sarbatorita de doua ori in Scotia. Dat fiind faptul ca nu se cunoaste originea acestei traditii este ceea ce o face sa fie atat de speciala.

Primele inregistrari care indica existenta acestei sarbatori dateaza din 1392. Cea mai populara teorie face referire la schimbarea calendarului. Unele teorii sustin ca ziua de 1 aprilie este sarbatorita ca zi de relaxare pentru a celebra viata prin alungarea gandurilor rele iar alte credinte o considera o zi pentru a-ti curata mintea.

Aceasta zi este ocazia perfecta pentru a scapa de tensiunea cotidiana si a te distra. Franta este considerata inventatorarea Zilei Pacalelilor din epoca moderna. In Scotia aceasta zi poarta denumirea de „Hunt the Gowk Day” iar gowk inseamna „prost”. Oamenii faceau pacaleli trimitand un mesaj printr-o persoana credula, pana cand cel pacalit isi dadea seama de farsa.

In Belgia si Italia, traditia pacalelilor spune ca acestea trebuie facute doar pana la pranz, deoarece mai tarziu mai ar putea aduce ghinion. In Ziua Pacalelilor se fac farse amuzante si oamenii se distreaza.

In Coreea, familia regala are voie sa minta si sa faca farse in ziua de 1 aprilie. Aceasta este o traditie veche si foarte apreciata in cultura lor. E-mailul pacalelilor Google a lansat Gmail in ajunul zilei de 1 aprilie, ceea ce a facut multi oameni sa creada ca era doar o farsa. Cu toate acestea, Gmail este acum unul dintre cele mai populare servicii de e-mail din intreaga lume.

O traditie neobisnuita in India si Nepal, Ziua Pacalelilor se sarbatoreste prin aruncarea de faina si praf de culori intre prieteni si familie. Aceasta este o traditie populara si amuzanta, care uneste oamenii intr-o atmosfera de bucurie si veselie. In multe tari, Ziua Pacalelilor este sarbatorita in alta zi nu pe 1 aprilie, dar distractia si farsele raman la fel de importante. Ziua Pacalelilor este o sarbatoare populara si cu o istorie interesanta in foarte multe tari din întreaga lume.

De la traditiile locale precum aruncatul cu faina in unele tari, pana la farsele din media, oamenii de peste tot se distreaza mult in aceasta zi speciala si se bucura din plin de relaxare. Chiar daca exista riscul de a cadea in capcane sau de a fi victima unor glume, aceasta zi este cu adevarat speciala.

Nimeni nu se supara pentru farsele facute de 1 aprilie, nici cei mai seriosi. Cu totii ne bucuram de momentele pline de umor si distractie cu prietenii si familia. Este bine sa va ganditi inca de pe acum la farsele pe care vreti sa le faceti si sa nu uitati sa faceti oamenii sa zambeasca imprastiind multa voie buna in jur. Distractia trebuie sa atinga cote maxime, insa totul se desfasoara in limita bunului simt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *