Obiective turistice in Italia

In Italia exista foarte multe orase frumoase care incanta turistii prin diversitatea de obiective turistice puse la dispozitia lor. Milano, Verona si Napoli sunt doar cateva dintre orasele cele mai fascinante.

Milano are una dintre cele mai mari concentratii de atractii artistice si arhitecturale din toata Italia. Pentru cei care sunt atrasi de moda aici este locul perfect. In Milano au locuit maestrii: Michelangelo, Leonardo da Vinci, Verdi, Enrico Caruso, Toscanini si designerul Giorgio Armani. Il Duomo, catedrala masiva din Milano, reprezinta una dintre cele mai magnifice biserici din intreaga lume.

La Scala este, de asemenea, cea mai prestigioasa opera din lume iar Cina cea de Taina a lui Da Vinci care se afla pe zidul unei manastiri. Milano este impanzit de muzee si palate pline cu unele dintre cele mai frumoase opere de arta din lume. Toti cei care sunt pasionati de moda isi doresc sa faca o plimbare prin faimosul Quadrilatero.

Verona este centrul istoric compact al acestei foste cetati romane. Aici puteti vizita remarcabila arena romana din secolul I, care a fost foarte bine conservata, fiind o scena a festivalului de opera de vara de renume mondial. Aici gasiti un mix de cladiri medievale si renascentiste, ce dezvaluie istoria lunga a Veronei. Castelvecchio este un castel construit in secolul al XIV-lea, care strajuieste un pod arcuit de caramida, Ponte Scaligero.

Verona reprezinta un punct de referinta pentru arhitectura si arta si este foarte cunoscuta pentru ca a fost decorul Romeo si Julieta lui Shakespeare. Localnicii au creat o casa cu un balcon si chiar un mormant pentru personajele fictive, care este des vizitata de catre turisti.

Muntele Vezuviu a erupt in trecut si a ingitit cetatea romana Pompei care a fost mai bine de un mileniu doar cenusa. Abia in secolul al XVIII-lea in urma sapaturilor s-au descoperit mai mult de jumatate din cladirile si spatiile publice. Din cauza eruptiei acestui munte si orasul Herculaneum, fost tranformat de aceasta data nu in cenusa ci in lava topita. Cladirile nu au fost zdrobite dar lava a intrat si a umplut orasul de la sol, sustinand astfel peretii si tavanele iar pe masura ce se ridica le pastra intacte. In acest sigiliu s-au pastrat lemnul, textilele si alimentele din acea perioada, oferind turistilor o imagine completa a vietii din primul secol.

Napoli este un loc zgomotos cu strazi inguste, pline de culoare si forfota. Aici sunt foarte multe lucruri de vazut si de experimentat pentru ca puteti admira bisericile pline de comori, palatele magnifice cu bogatii regale europene si un muzeu arheologic de mare importanta. De asemenea, va puteti plimba pe malul apei pentru a savura privelistile Muntelui Vezuviu.

Puteti face o plimbare cu feribotul spre insula Capri sau magicul Sorrento, va puteti face cumparaturile la Galleria Umberto I, un centru comercial cu o cupola de sticla si bineinteles sa mancati o pizza napolitana. Toate acestea va ofera o experienta de neuitat, de care o sa va aduceti mereu cu drag aminte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *