Cate calorii vei consuma daca parcurgi 10.000 de pasi zilnic ?

Pentru a-ti mentine o forma fizica foarte buna este indicat sa parcurgi 10.000 de pasi zilnic. Beneficiile miscarii nu intarzie sa apara insa rezultatele pot fi influentate in mare parte de greutate, ritm, suprafata terenului si genetica.

10.000 de pasi inseamna aproximativ 8 kilometri iar specialistii considera ca mersul a 10.000 de pasi este bun atat pentru slabit, cat si pentru a mentine o buna sanatate a organismului.

In studiile realizate de-a lungul timpului s-a dovedit faptul ca participantii care au parcurs zilnic cate 10.000 de pasi au devenit mai sanatosi. Nu este deloc usor sa masori exact cate calorii consumi facand 10.000 de pasi. Fiecare persoana arde un numar diferit de calorii de fiecare data cand fac o activitate fizica, pentru ca acest procedeu este influentat de mai mult factori si anume:

  • greutatea

Factorii care afecteaza numarul de calorii arse prin efort fizic este dimensiunea si greutatea corpului, deoarece este nevoie de mai multa energie pentru a misca un corp mai mare.

  • ritmul si suprafata de teren pe care te misti

Numarul de calorii arse depinde de cat de repede te misti, dar si de tipul de suprafata pe care te deplasezi. Cu un mers vioi parcurgand o distanta 8 kilometri pe ora, poti arde mai mult de 7 calorii pe minut iar cu un mers mai incet de 5 kilometri pe ora, poti arde intre 4 si 6 calorii pe minut. Mersul a 10.000 de pasi intr-un ritm alert ajuta la arderea unui numar mai mare de calorii decat in ritm agale.

  • genetica

Genetica este un alt factor care contribuie la cate calorii consumi este genetica. Studiile arata ca numarul de calorii arse in timpul activitatii fizice difera in functie de fondul ereditar. De asemenea, s-a demonstrat faptul ca in timpul alergarii cu cat muschii sunt antrenati mai mult, cu atat incalzesc mai tare corpul si se ard mai multe calorii. Cei care sunt mai putin activi nu ajung la aceasta performanta.

Chira daca rezultatele variaza de la o persoana la alta atunci cand mergi 10.000 de pasi poti consuma peste 400-600 de calorii. Aceasta reprezinta o modalitate de a imbunatati sanatatea generala si starea de bine. De asemenea, acesta este un exercitiu sigur si eficient care poate ajuta la pierderea in greutate si la imbunatatirea starii generale.

Nu toata lumea poate parcurge o asemenea distanta pentru ca mersul a 10.000 de pasi pe zi nu este indicat pentru cei care sufera de diferite afectiuni, in special pentru ce care au probleme articulare. In plus, foarte multi oameni nu au atata timp liber zilnic, iar acesta reprezinta impedimentul major.

Totusi, chiar si mersul a mai putin de 10.000 de pasi in fiecare zi are nenumarate beneficii. Este dovedit faptul ca mersul pe jos poate reduce obezitatea abdominala si imbunatateste markerii din sange ai rezistentei la insulina. Specialistii in sanatate sugereaza ca ar trebui sa mergem pe jos cel putin 30 de minute, 5 zile pe saptamana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *