Daca esti un mare iubitor de peste, atunci cu siguranta merita sa sti care sunt ondimentele cu care se asezoneaza cel mai bine carnea de peste. Poti face o multime de preparate delicioase din peste si fructe de mare, pentru ca ai indemana o multime de optiuni cum ar fi :creveti, calamari, scoici, midii, stridii, langustine si altele.
Iata care sunt condimentele cele mai potrivite, care adauga un plus de savoare pestelui :
- Tarhon
- Patrunjel
- Arpagic
- Marar
- Paprika afumata
- Ghimbir
- Turmeric
- Chimen
- Scortisoara
De asemenea, poti selecta condimentele care iti plac cel mai mult pentru a face diferite amestecuri : dulci, sarate sau picante, in functie de preferinte. Acestea pot fi folosite atat pentru tocanite cat si pentru supe.
Una dintre cele mai bune ierburi pentru peste este tarhonul. Este bine de stiut ca exista 3 tipuri de tarhon : francez, rusesc si mexican, dintre care primele 2 sunt cele mai cunoscute si folosite. Tarhonul francez are un mai dulce, iar cel rusesc are o aroma mai intepatoare. Acesta se adauga in sosuri pentru salate de fructe de mare si in placinta de peste, pentru un plus de gust.
Patrunjelul este o alta vedeta in farfurie in ceea ce privesc preparatele din peste. Datorita aromei sale usor piperate, acesta echilibreaza foarte bine gustul pestelui. Acesta merita presarat peste orice fel de fructe de mare alaturi de un pic de lamaie si un sos de unt, care se potriveste fparte bine cu mancarea din peste.
Arpagicul este o alta planta care se potriveste foarte bine cu fructele de mare. Gustul pare a fi o combinatie intre ceapa si usturoi si se foloseste deseori in marinate sau ca si garnitura peste pestele la gratar. Pune arpagic in mancare pentru a-i oferi un plus de gust dar si culoare.
Mararul are un gust intens si se asezoneaza excelent cu fructele de mare. Aceasta planta functioneaza extrem de bine pentru a intesifica gustul bun al pestelui si al fructelor de mare.
Paprika afumata se foloseste in loc de ardeii uscati si confera preparatelor o aroma minunata de lemn si pamant. Acest condiment se foloseste la sotarea crustaceelor si se adauga deseori in sosurile parfumate, tocanite sau paste cu fructe de mare.
Ghimbirul este un condiment plin de aroma si usor picant si se potriveste foarte bine cu pestele. Acesta adauga un plus de savoare atat aromelor dulci, cat si celor sarate. Fa un amestec din ghimbir, usturoi si ardei iute si obtine o garnitura usoară, foarte delicioasa.
Turmericul are o aromă bogata si extrem de aromata, ce confera preparatelor din peste o culoare frumoasa, de galben spre portocaliu. Chimenul are un gust dulce-amarui ce se foloseste cu regularitate in mancarurile indiene sau mexicane.
Condimenteaza pestele cu chimen, cimbru, paprika, piper si lamaie si apoi prajeste-l la grill. Adauga si un pic de scortisoara pentru a vedea cat de bine se asezoneaza cu mancarurile sarate.Experimenteaza cat mai multe ierburi si condimente pentru a obtine mancaruri cu gust delicios. Incearca diferite arome si fa-ti propriilor amestecuri de condimente pentru a-ti personaliza preparatele dupa propriul gust.