Care este durata unui an pe celelalte planete din sistemul solar ?

Daca esti interesat sa citesti despre cat mai multe curiozitati cu siguranta merita sa acorzi toata atentia informatiilor de mai jos. De-a lungul timpului s-au facut nenumarate studii iar cercetatorii NASA sunt cei care ne ofera toate explicatiile necesare cu privire la acest subiect.

Se pare ca fiecare an are o durata diferita de timp in functie de planeta discutata. Este foarte interesant motivul care sta la baza acestei schimbari. Toate planetele din sistemul solar sunt diferite fata de Pamant, iar aceste planete fac referire atat la Soare cat si la toate corpurile care se invart in jurul lui. Printre acestea se numara 8 planete mari, 5 planete mai mici, 171 de sateliti, sute de mii de asteroizi si mii de comete.

Marginea sistemului solar se situeaza acolo unde vantul solar se ciocneste cu gazul interstelar. Soarele este cel mai mare corp care face parte din acest sistem. Acesta conține 99,86% din masa intregului sistem solar iar restul procentelor apartin planetelor Jupiter si Saturn. Cele opt planete ale sistemului solar sunt: Mercur; Venus; Terra; Marte; Jupiter; Saturn; Uranus; Neptun iar planetele mici sunt : Ceres; Pluto; Eris; Makemake; Haumea.

Curiozitatea consta in cat dureaza de fapt anul pe celelalte planete din sistemul solar si de ce este diferit fata de Pamant. In urma cercetarilor realizate in acest domeniu s-a constatat ca : un an pe Mercur are 88 de zile, un an pe Venus are 225 de zile, un an pe Pamant: 365 de zile, un an pe Marte are 687 de zile, un an pe Jupiter are 4,333 de zile, un an pe Saturn are 10,759 de zile, un an pe Uranus are 30,687 de zile, un an pe Neptun are 60,190 de zile. Daca te-ai intrebat vreodata de ce este considerata aceasta perioada un an, iata si o explicatie logica.  Aceste 365 de zile arata durata in care Pamantul orbiteaza in jurul Soarelui o singură data. Mai exact, un an pe Pamant inseamna aproximativ 365 de zile, plus inca vrei 6 ore.

Toate celelalte planete orbiteaza in jurul Soarelui, insa durata este diferita. Aceasta depinde de distanta parcursa si de timpul petrecut. Planetele care orbiteaza mai aproape de Soare in comparatie cu Pamantul au ani mai scurti iar cele care orbiteaza mai departe de Soare au ani mai lungi. Motivele care stau la baza acestor diferente sunt urmatoarele : cu cat o planeta se deplasează mai aproape de Soare, cu atat gravitatia Soarelui are o putere mai mare de atractie iar cu cat atractia este mai puternica, cu atat planeta orbitează mai repede.

Prin urmare, diferenta consta in modalitatea in care planetele orbiteaza in jurul Soarelui. Toate aceste informatii sunt extrem de folositoare  atunci cand se fac diferite calatorii catre alte planete. Pentru ca o nava spatiala sa fie in deplina siguranta este important de stiut locatia exacta a acelei planete pe orbita sa pentru a nu intalni alte planete sau asteroizi pe acea traiectorie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *