Beneficiile mersului pe bicicleta

Orice sport are beneficiile lui insa mersul pe bicicleta este un sport care imbina utilul cu placutul pentru multi dintre noi. Daca aveti chef sa iesiti seara in oras cu prietenii la o plimbare cu bicicleta este foarte bine, asa va si distrati si faceti si sport uneori fara sa va dati seama.

De asemenea, mersul pe bicicleta ajuta si la slabit si tonifica organismul. In plus, acest sport lucreaza toate grupele de muschi si nu necesita o aptitudine fizica ridicata. Asadar, dati-va cu bicicleta in fiecare zi si veti vedea ca va simtiti mult mai bine. Mersul pe bicicleta ajuta la circulatia inimii si a plamanilor. In timp ce pedalati intens observati ca va creste temperatura corpului si transpirati, ceea ce duce la imbunatatirea conditiei fizice.

Avantajele mersului pe bicicleta:

*cresterea capacitatii cardiovasculare

*cresterea fortei si a flexibilitatii musculare,

*cresterea mobilitătii articulare,

*scaderea nivelului stresului,

*imbunatatirea coordonarii si posturii,

*intareste sistemul osos,

*scade considerabil grasimea corporala,

*previne bolile,

*reducere anxietatea si depresia.

*scade riscul de cancer intestinal si mamar.

Asadar mersul pe bicicleta este un aliat important pentru sanatate. Mai mult decat atat, pedalatul intr-un ritm accelerat va ajuta sa consumati in jur de 300 de calorii pe ora. Daca va dati pe bicicleta o jumatate de ora pe zi veti reusi sa dati jos kilogramele in plus intr-un timp mult mai scurt decat credeti.

Practicati acest sport cu incredere pentru ca mai aveti un motiv in plus, sa tineti bolile departe de dumneavoastra.  Mersul pe bicicleta imbunatateste echilibrul si forta corporala si are un impact pozitiv si asupra psihicului.

Din punct de vedere psihologic, se imbunatateste in mod considerabil starea de spirit si se incetineste procesul de imbatranire. In plus, o sa beneficiati si de imbunatirea abilitătilor cognitve, cum ar fi: memoria, gandirea critica si planificarea si in special functionarea creierului este mult mai buna, deoarece se oxigeneaza in mod corect si eficient.

In urma unor studii efectuate in Olanda, s-a ajuns la concluzia ca ciclismul duce la cresterea conectivitatii diferitelor zone ale creierului, ceea ce duce implicit la marirea performantei in plan profesional. De asemenea, o sa observati ca veti dormi mult mai bine si veti avea o stare de sanatate de invidiat. Adoptati un stil de viata sanatos si bucurati-va la maxim de fiecare zi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *