Anvelopele de iarna

Este adevarat ca niciodata nu este prea devreme in sezon sa incepi sa te gandesti la anvelopele de iarna? „Incepem sa incurajam soferii sa se gandeasca la anvelopele de zapada in septembrie”, spune un angajat al unei firme producatoare de anvelope.Cel mai important lucru pe care il puteti face pentru a va pregati masina pentru o viitoare furtuna de zapada sau doar drumuri inghetate este sa va asigurati ca acesta este echipata anvelopele potrivite pentru sezon.

In timp ce multi soferi presupun ca anvelopele obisnuite pentru toate anotimpurile sunt foarte bune pentru conducerea pe tot parcursul anului, acest lucru este adevarat doar daca traiesti intr-un climat temperat.Daca locuiesti acolo unde ninge – sau daca zona ta experimenteaza temperaturi de rutina sub -20 grade Celsius – un set de anvelope de iarna Dunlop 4d dedicate iti vor imbunatati in mod dramatic siguranta in lunile cele mai reci.

In timp ce anvelopele de ultima generatie pot oferi tractiuni rezonabile in timpul iernii, performantele lor sunt aproximativ echivalente cu anvelopele de zapada uzate. Anvelopele uzate pentru tot parcursul anului, pe de alta parte, nu sunt potrivite pentru conducerea de iarna pe zapada si pe drumurile inghetate.

Anvelopele de iarna isi castiga avantajul nu numai pentru ca au profile superioare de rulare, concepute pentru tractiune pe gheata si zapada, ci si pentru ca folosesc compusi din cauciuc mai moi pentru a imbunatati aderenta. Asta inseamna ca atunci cand este rece, indiferent daca este pe carosabil uscat, zapada aceste vor avea o aderenta superioara.

Acesta este si motivul pentru care anvelopele de iarna nu sunt potrivite pentru condusul de vara, pe vreme calda, deoarece cauciucul lor mai moale si profilul de rulare mai deschis se vor uza rapid – cand temperaturile cresc peste 40 de grade in mod regulat, schimba-le cu anvelopele de vara sau cu anvelope all season.De asemenea, anvelopele cu performante scazute de vara sunt groaznice la temperaturi reci.

Anvelopele all-season isi compromit de multe ori capacitatea aderenta pe timp de iarna pentru a putea fi folosite in timpul verii.In concluzie putem spune ca anvelopele de iarna nu sunt doar pentru zapada. Ele functioneaza mai bine oricand este frig, mai exact la temperaturi mai mici de sapte grade celsius.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *