Tu stii cum trebuie sa alegi un trusou pentru botez?

In ciuda faptului ca multe dintre traditiile si obiceiurile cu care parintii, bunicii si strabunicii nostri erau obisnuiti nu mai sunt urmate astazi, trebuie spus ca atunci cand vine vorba despre crestinarea unui nou nascut la biserica foarte multe dintre acestea sunt in continuare respectate si urmate. In acest sens, daca ai primit invitatia de a deveni parintele spiritual al unui nou nascut si ai acceptat aceasta invitatie, atunci trebuie sa stii ca in aceasta postura de viitor nas trebuie sa oferi in dar un trusou botez.

Pentru cei care sunt intaia data in aceasta postura, cu siguranta ca trusoul de botez este o noutate sau o necunoscuta. Tocmai de aceea, in ceea ce urmeaza vei putea gasi o serie de recomandari pentru a te asigura de faptul ca ai facut alegerea optima in ceea ce inseamna trusoul de botez pe care trebuie sa il oferi din postura de viitor nas.

Informeaza-te cu privire la continutul trusoului de botez

Daca ai aflat ca trebuie sa duci un trusou botez pentru nou nascutul care urmeaza sa fie crestinat in biserica, atunci este foarte important sa stii exact ce trebuie sa fie inclus in acest accesoriu pentru botez. Astfel, trusoul de botez trebuie sa includa doua prosoape, unul pentru bebelus si unul pentru mainile preotului, o fasa alba, panza pentru mir, recipientul cu mir, o batista, un sapun si, nu in ultimul rand, hainutele cu care cel mic urmeaza a fi imbracat in urma procesiunii de crestinare.

Alege intotdeauna calitatea superioara

Pentru ca botezul este un eveniment major in viata fiecarei familii, este foarte important ca orice piesa dintr-un trusou botez sa fie de calitate superioara. In acest sens fiecare piesa a trusoului de botez trebuie sa fie realizata din materiale de calitate, dar care in acelasi timp sa aibe si un aspect vizual foarte placut. Mai mult, alege sa acorzi atentie anumitor detalii precum culorile, nuantele sau diferitele elemente de decor pe care piesele din cadrul trusoului de botez le pot avea. Toate acestea sunt importante in vederea gasirii unui trusou de botez de cea mai buna calitate.

Orice trusou botez trebuie sa fie complet

Desi lista cu elementele care trebuie sa se regasesca in cadrul trusoului de botez nu este foarte lunga, in graba sau din neatentie exista riscul de a omite vreun element. Ei bine, trebuie spus ca pentru buna desfasurare a botezului fiecare element este foarte important. In acest sens, daca urmeaza sa fii in postura de nas, este indicat sa optezi pentru trusouri de botez complete. Astfel ai certitudinea ca vei oferi trusoul cu toate elementele necesare acestui eveniment.

Acestea sunt principalele aspecte de care trebuie sa tii cont atunci cand vine vorba despre alegerea unui trusou botez. Poti avea in vedere includerea tuturor elementelor din trusoul de botez intr-o cutie special conceputa, o cutie care sa aduca mai multa eleganta si mai mult stil trusoului oferit in dar. Nu in ultimul rand, ai in vedere ca in postura de nas sa ai lumanarile specifice de botez pentru ziua evenimentului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *