Tehnici de desen care ar trebui sa fie cunoscute de incepatori

Desenul este foarte apreciat de catre foarte multi dintre noi iar in ultima vreme a devenit un hobby extrem de popular. Pentru a desena cat mai frumos, este nevoie de multa practica, dar te vei simti cu adevarat implinit cand vei vedea cat de bine iti iasa un anumit desen si cat de repede poti sa progresezi, daca tii cont de anumite tehnici.

Pentru a dezlega misterul desenului ia in considerare cateva sfaturi extrem de utile dedicate incepatorilor. Vei observa ca in curand vei avea abilitatea de a desena pe suprafete mai mari de lucru si vei putea folosi in mod eficient si alte instrumente de lucru, pe langa creion. In ziua moderna, exista tot felul de ustensile de buna calitate ce confera lucrarilor tale o nota de profesionism.

Pentru a te bucura din plin de rezultatele dorite, trebuie sa testezi si sa exersezi cat mai mult timp si cu siguranta vei fi placut surprins.

Iata ce anume conteaza foarte mult, daca vrei ca rezultatul obtinut sa fie pe masura asteptarilor tale :

1. Proportiile desenului

Testeaza-ti abilitatile de desen si concentreaza-te asupra subiectului pe care il desenezi. Pentru a imbunatati acuratetea desenelor este important sa masori corect proportiile subiectului, cu ajutorul unui creion. Identifica inaltimea si latimea obiectului si foloseste o unitate de masura pentru a marca dimensiunea acestuia pe suprafata hartiei.

2. Observa formele de baza

Unele subiecte de desen, par cu devarat provocatoare. Chiar si atunci cand aveti de-a face cu obiecte ce par dificil de desenat, tineti cont ca si cele mai complexe subiecte pot fi simplificate in forme geometrice. Nu lasa detaliile sa te impiedica sa realizezi desenul dorit, ci concentreaza-te pe formele simple si beneficiaza de o mare precizie.

3. Controleaza greutatea liniei

O tehnica de desen priveste greutatea liniei trasate de tine. Daca detii controlul asupra acestei linii., poti sa separi obiectele unele de celelalte, contribuind astfel la accentuarea umbrelor si a efectului 3D.

Pentru inceput, trebuie sa te concentrezi concentra asupra proportiilor si a schitarii intregii compozitii. Apoi, pe masura ce progresezi, liniile se pot schimba si pot deveni mai tari si intunecate. La sfarsitul lucrarii vei putea adauga detaliile care fac diferenta. Acestea ajuta la reevaluarea desenului, lucru care se datoreaza si intensitatii acestei linii.

Nu te teme sa incerci cat mai multe instrumente pentru desenele tale, folosind atat creionul, cat si stiloul sau carioca mai ales atunci cand vrei sa faci un desen pe un format mai mic, precum A5 sau A4.

Fii cat mai creativ si lasa-ti imaginatia sa te conduca in realizarea desenului dorit. Nu te teme sa incerci mai mult decat ai fi crezut vreodata ca poti sa faci. Imaginatia ta nu trebuie sa aiba limite, la fel si desenele tale. Incercand mai mult, poti obtine mai mult. Cu alte cuvinte, cu cat practica este mai intensa, cu atat desenele tale vor fi mai surprinzatoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *