Sunt anvelopele all season o alternativa?

Anvelopele all season sunt utilizabile atat iarna, cat si vara; intrebarea este daca merita sa achizitionam astfel de anvelope sau sa luam, pur si simplu, anvelope specializate pentru iarna sau vara, asa cum sunt anvelopele Dunlop SP MAXX 255/35R20 97Y – Vara.Multi dintre noi se confrunta cu dificultatea schimbarii anvelopelor la sfarsitul fiecarui sezon, o data la sase luni, dificultate cu care nu te confrunti daca detii anvelope pentru toate anotimpurile; acestea din urma raman montate pe masina, indiferent de anotimp, in razele soarelui sau in nametii de zapada, flexibilitate pe care multi dintre posesorii de masini o aleg.

Un alt avantaj major este constituit de faptul ca nu mai inlocuim anvelopele si, automat, facem economie de timp, dar si de bani pentru montare si pentru pastrarea in hotel pentru anvelope; iar daca le aveam in garaj sau in camara, facem economie si de spatiu. Toate avantajele enumerate sunt de ordin practic si logistic, dar nu se refera la performantele tehnice ale anvelopelor. Acesta este un aspect la care trebuie sa ne gandim atunci cand ne hotaram sa trecem la a utiliza aceleasi anvelope in ambele sezoane.

Aceste anvelope pentru toate sezoanele rezista la intemperii, la vant si ploaie, combinand performantele anvelopelor de vara cu cele de toamna, oferind aderenta destul de buna atunci cand asfaltul este incins dar si atunci cand este umed pe jos de la ploaie sau pe timpul unei ierni blande. Desigur ca exista un compromis pe care trebuie sa il facem achizitionand anvelope all seazon, deoarece performanta nu este la fel de buna pe sosea pe timp de vara, asa cum este mai dificil sa iesim din nameti pe timp de iarna si sa mergem pe gheata cu aceste anvelope.

Totusi, pentru zonele geografice in care iarna este mai prietenoasa, pentru momentele in care nu prea utilizati masina atunci cand sunt nametii de zapada cat casa, sau pentru distanta mica pe care o parcugeti cu masina, veti lua decizia corecta daca va hotarati sa cumparati anvelope all season, cu conditia ca anvelopa sa aiba inscriptionate simbolurile: M+S+*, bligatorii prin legeslatie, mai ales in Romania.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *