Sticla rezistenta la foc si avantajele oferite de acest tip de sticla

Atunci cand vrei sa ai o siguranta cat mai mare in fata riscului la incendii, orice masura este binevenita. Tocmai prin prisma faptului ca riscul la incendiu se numara printre riscurile cele mai mari care vizeaza orice imobil, masurile legislative privind securitatea si prevenirea incendiilor sunt suficient de stricte. Insa chiar si asa, incendiile continua sa puna in pericol bunuri materiale si vieti omenesti.

In situatia in care iti doresti sa sporesti siguranta in fata unui eventual incendiu si sa adopti o masura suplimentara, poti sa ai in vedere folosirea de sticla rezistenta la foc. Acest tip de sticla este special conceput pentru a face fata temperaturilor si flacarilor generate de un eventual incendiu. Mai mult decat atat, acest tip de sticla poate contribui la reducerea pagubelor materiale si a pierderilor de vieti omenesti.

Atuurile sticlei cu rezistenta la incendiu

Daca pana acum nu ai avut in vedere posibilitatea de a beneficia de avantajele sticlei cu rezistenta la foc, in continuare vei gasi enumerate principalele atuuri pe care acest tip de sticla le poate oferi.

Un prim atuu este dat de faptul ca vei beneficia de o etanseitate cu mult superioara comparativ cu ferestrele si usile clasice. Din acest motiv siguranta de care se bucura orice proprietar de imobil care face o alegere asumata pentru a apela la aceasta metoda suplimentara la incendiu este mult imbunatatita.

Un al doilea atuu pe care varianta de sticla rezistenta la foc se refera la timpul avut pentru evacuarea unui imobil sau pentru lichidarea incendiului. Cu cat sticla folosita are o rezistenta mai mare la incendiu, sticla avand diferite grade de rezistenta, cu atat pompierii vor putea interveni mai eficient si mai prompt pentru a stinge incendiul.

Mai mult, daca exista persoane in imobilul respectiv, acestea vor avea mai mult timp la dispozitie pentru a scapa din spatiul afectat de flacari. In consecinta vorbim despre diminuarea pagubelor materiale si de limitarea pierderilor de vieti omenesti. Fara doar si poate ca acesta este cel mai important atuu pe care sticla cu rezistenta la foc il ofera.

Nu in ultimul rand merita sa amintim si avantajul dat de durabilitatea si de rezistenta sticlei rezistente la foc. Vorbim aici despre o sticla foarte rezistenta din perspectiva materialelor folosite si prin urmare avem in vedere o investitie pe termen lung pentru oricine alege sa monteze acest tip de sticla.

Cum alegi tipul de sticla cu rezistenta la foc?

Datorita faptului ca pe piata produselor antifoc vei putea gasi diferite tipuri de sticla care sa ofere rezistenta la foc, este important de avut in vedere modul in care vei face alegerea acestui tip de sticla. Un prim aspect important este sa apelezi doar la producatori autorizati in domeniul produselor antifoc.

Odata ce ai gasit un astfel de producator autorizat, este indicat sa alegi gradul de rezistenta la foc. Aceasta se masoara in minutele de rezistenta in fata flacarilor si a temperaturilor incendiului. Exista sticla rezistenta la foc de 60 de minute, 90 de minute sau 120 de minute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *