Soiuri de vita de vie recunoscute

Strugurii cei mai buni sunt cei de calitate superioara care provin din soiuri speciale si atent selectionate. Pentru a va bucura de aroma strugurilor asa cum se cuvine, alegeti soiul care va place cel mai mult si bucurati-va de savoarea acestora si de vinul cu un gust deosebit. Aici gasiti cateva informatii despre forma, culoarea si marimea strugurilor si denumirile soiurilor.

*AROMATA DE CSERSZEG

Aromata de Cserszeg este un soi de vita-de-vie special pentru vin de valoare recunoscuta pe plan mondial. Frunzele au forma palmat, sunt de culoare verde deschis, iar strugurii cresc in ciorchine mari si atragatoare. Boabele sunt sferice, de marime mijlocie si cresc putin mai rasfirat pe ciorchine, de aceea se dezvolta mai mult.

*RIESLING ITALIAN

Vita-de-vie Riesling Italian este o specie de struguri care face parte din  familia Viatceae si a aparut prima data in regiunea mediteraneana. Acest soi este foarte renumit pe intreg mapamondul datorita aromei sale intense si vinului de calitate superioara, apreciat de catre toate natiile pamantului. Bineinteles, ca italienii il iubesc de-a dreptul si este ca un fel de emblema nationala.

*TRAMINER ROZ

Traminer Roz face parte tot din familia Vitaceae, originara tot din regiunea mediteraneana, care are strugurii de forma rotunda si de culoare roz. Acesta ste un soi  de vita nobila, cu ciorchini de marime medie si boabe roz sidefii, micute ce au un gust parca de dulceata de trandafiri. Din acest motiv, aroma lor deosebita îl face inconfundabil.

*FETEASCA REGALA

Din Feteasca Regala se pot obtine vinuri cu arome intense care pastrate in butoi au un mare potential de invechire. Pielita acestor struguri contribuie cu un factor de rezistenta in comparatie cu alte soiuri de vin alb. Este un soi din care se fac vinuri spumante de exceptie foarte apreciate de catre iubitorii si degustatorii de vinuri.

*TAMAIOASA ROMANEASCA

Tamaioasa Romaneasca a aparut prima data in Grecia antica chiar daca in Romania este considerat un soi autohton. Strugurii sunt de marime mijlocie, au forma conica sau uneori putin cilindrica. Boabele au pielita de culoare galben-verzui, cu mici pete ruginii pe partea insorita iar pulpa este foarte consistenta, cu un gust deosebit de aromat.

*MUSCAT OTTONEL

Muscat Ottonel a aparut prima data in Franta, in anul 1852. De fapt, acesta este rezultatul hibridarii dintre soiurile Muscat de Saumur si Chasselas Dore. Vinurile obtinute din acest soi sunt albe, seci, dulci sau demidulci. Vinul Muscat Ottonel este foarte renumit si se caracterizeaza printr-o culoare galben-pai, avand un buchet foarte complex si un gust fin si delicat.

*BIANCA

Bianca este un soi de vie de origine maghiara, aparut din încrucișarea a două soiuri renumite, ceea ce le da un gust intens strugurilor. Acest soi este destul de timpuriu iar de obicei se cultiva in zonele cu un climat continental, deoarece este un soi rezistent iar strugurilor de vin ajung deja in perioada de maturare la inceputul lunii septembrie. De mentionat ca este foarte rezistent la inghet dar nu ii place seceta. Nu mai ramane decat sa va bucurati de gustul intens pentru ca vinul este foarte bogat in arome.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *