Recomandari pentru curatarea pantofilor sport

Exista incaltaminte la care tii foarte mult fie pentru ca au costat mai mult, fie pentru ca sunt intr-o editie limitata si atunci intrebarea care se pune este cum cureti foarte bine aceasta incaltaminte asa incat sa se pastreze aerul de nou si curat pe parcursul duratei lor de viata si pentru a se prelungi cat mai mult durata de utilizare. Exista persoane care sunt experte in pastrarea aspectului de nou si curat al pantofilor, experti care fac mai multe recomandari.

Pantofii trebuie apreciati precum o haina, un tricou sau o camasa pe care nu le spalati decat impreuna cu alte produse care sunt din acelasi material si au aceleasi culori, si plus ca, in functie de material, sunt tratate diferit hainele si la fel ar trebui si cu incaltamintea sport care este din piele, panza si alte materiale; in evaluarea modului de a ingriji si curata pantoful, trebuie sa apreciem si de cata vreme este produsa repectiva incaltaminte.

Marea majoritate a pantofilor poate fi curatata la masina de spalat cu usurinta si cu rezultate foarte bune, doar ca dupa sapte ani lacul de protectie a materialului incepe sa nu mai protejeze si atunci este posibil ca pantofii sa se strice definitiv; daca nu sunteti siguri de materialul din care este constituit pantoful, atunci se poate cauta pe internet modelul exact si informatia se va afla sigur.

Ideal ar fi sa curatati pantofii manual pentru a le prelungi viata, utlizandu-se detergent de vase care nu trebuie sa intre in contact direct cu pantoful pentru a nu dauna ci se vor folosii niste perii pentru a freca foarte bine pantoful; se recomanda ca pantoful sa fie corect uscat pentru a nu se crea mucegai intre brant si talpa.

Se poate aplica vopsea pe pantof doar ca este foarte dificil sa se nimereasca aceeasi culoare, chiar si albul variind, asa cum sunt pantofii sport Biaggio LEONE; cel mai bine ar fi sa aplicati vopsea pe toata suprafata pantofului pentru a nu se urati pantofii cu doua nuante de alb. O alta recomandare este protejarea cu balsam a pielii pentru ca aceasta sa nu se usuce si, implicit, sa crape; se pot preveni eliminarea stralucirii, a uscarii si fisurarii acesteia; balsamul se poate aplica cu o carpa pentru a se aplica, se lasa pentru a actiona, apoi se indeparteaza cu o carpa uscata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *