Principalele diferente si avantaje intre cutiile automate de viteze si cele manual

Daca pana in urma cu ceva timp soferii isi indreptau preponderent atentia inspre cutiile manuale de viteze, in ultimii ani tendinta s-a schimbat semnificativ. In acest sens tot mai multi soferi cauta autoturismele pe cutie automata de viteze.

Pentru a avea certitudinea ca faci alegerea potrivita atunci cand vine vorba despre tipul de cutie de viteze in privinta viitorului autoturism, este important sa stii care sunt avantajele acestor categorii de cutii de viteze. In acelasi timp sa stii si care sunt principalele diferente.

Principalele avantaje

Chiar daca tot mai multa lume isi indreapta atentia inspre cutiile automate, trebuie spus ca in continuare cutiile manuale de viteze pot oferi plusuri pentru soferi. In ceea ce priveste principalele avantaje ale cutiei manuale de viteze putem aminti pretul accesibil al autoturismelor pe transmisie automata, consumul mic de combustibil in timpul folosirii autoturismului, intretinerea mai facila prin costuri mai mici pentru cutia manuala de viteze si accesibilitatea la foarte multe modele si brand-uri auto.

In privinta cutiei automate de viteze, aceasta ofera la randul sau anumite avantaje pentru soferii care isi indreapta atentia inspre autoturismele pe transmisie automata. Un prim avantaj este fiabilitatea, fapt ce face ca nevoia de reparatii cutii automate sa fie foarte rara si doar daca autoturismul nu este folosit in parametrii optimi. Un al doilea avantaj este gradul de confort ridicat pentru rularea in mediul urban.

Datorita faptului ca nu trebuie schimbate vitezele foarte des, cutia automata permite soferilor sa se concentreze exclusiv pe activitatea pe care o fac la volan.Tot in privinta confortului, soferii se pot bucura de faptul ca pot pastra permanent mainile pe volanul masinii si nu vor mai trebui sa foloseasca in mod repetat pedala de ambreiaj.

Datorita lipsei kit-ului de ambreiaj vorbim si despre un alt avantaj, si anume costurile mai mici cu reparatiile si cu intretinerea. Daca la autoturismele pe transmisie manuala kit-ul de ambreiaj se uzeaza frecvent, in cazul autoturismelor pe transmisie automata aceste costuri nu mai exista.

Usurinta de a conduce un autoturism pe cutie automata este un alt plus, mai ales pentru soferii incepatori. Schimbarea vitezelor in mod automat permite soferilor incepatori sa se concentreze pe ceea ce fac cand sunt la volan. Nu in ultimul rand merita amintit demarajul mult mai lin in cazul autoturismelor pe transmisie automata de viteze.

Care este diferenta intre cele doua tipuri de cutii de viteze?

Acum ca am aflat care sunt avantajele, este important de punctat si diferenta intre acestea doua. Daca autoturismele pe cutie manuala de viteze sunt echivalentul senzatiei de control pe care o are soferul care conduce o astfel de masina, cutia automata de viteze inseamna bucuria de a sofa fara grija controlului asupra schimbarii vitezei.

O alta diferenta este aceea ca la orice defectiune a cutiei automate, este nevoie sa apelezi la un service auto specializat in reparatii cutii automate. Daca pentru cutia manuala de viteze poti incerca pe cont propriu rezolvarea anumitor defectiuni, complexitatea si tehnologia cutiei automate face ca orice problema sa aiba nevoie de expertiza unor mecanici specializati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *