Cum identifici limbajele iubirii si de ce este important sa le folosesti?

Limbajele iubirii descriu cinci moduri prin care oamenii reusesc sa isi arate dragostea fata de partenerul sau partenera de viata. Cunoasterea limbajului de dragoste al partenerului te ajuta sa comunici mai usor si sa atragi aprecierea celuilalt.

Beneficiile limbajelor de iubire sunt nenumarate. Uneori este destul de dificil sa transmitem un mesaj asa cum ne dorim, deoarece se pare ca informatia ajunge la celalalt mai greu sau deloc. Acest lucru se intampla din cauza ca uneori vorbim limbaje diferite de iubire. Cele cinci limbaje ale iubirii au fost dezvoltate de catre dr. Chapman in cercetarile sale.

Cele cinci limbaje ale iubirii constau in : Cuvinte de apreciere, Timp de calitate, Atingere fizica, Servicii, Cadouri si Cuvinte de apreciere.

Cuvintele de apreciere

Ajuta la exprimarea afectiunii prin cuvinte de lauda. Fiecare dintre noi se bucura sa vada ca este apreciat pentru ce face si ii place sa auda cuvinte de îincurajare, complimente sau declaratii de dragoste.

Timp de calitate

Acorda-i atentie partenerului de viata si arata-i iubirea. Persoana se simte iubita daca te concentrezia supra ei si stabilesti contact vizual  atunci cand vorbiti. Activ

Atingerea fizica

O persoana ce  foloseste atingerea fizica ca limbaj amoros  este foarte apreciata. Aici nu este vorba de sex, ci de atingerile tandre sip line de caldura care te fac sa simti furnicaturi prin piele. Tineti-va de mana de brat si imbratisati-va pentru a mentine dragostea aprinsa. Stati aproape unul de altul cand luati masa sau cand urmariti un film si simtiti-va bine.

Servicii

O persoana care foloseste serviciile drept limbaj al iubirii se va simti extrem de apreciata cand primeste anumite servicii din partea partenerului sau partenerei de viata. Prin urmare daca ajuti la treburile casnice, alimentarea masinii sau rezolva diferite treburi atunci cand celalalt nu poate,folosesti un limbaj amoros. Nu uita ca din lucrurile marunte provin bucurii mari.

Cadouri

Daruirea de cadouri arata afectiunea si tuturor ne place sa primim cadouri. Ofera cadouri persoanei iubite cu orice ocazie si arata-i cat de mult o pretuiesti. Oamenii care primesc cadouri ca limbaj principal al dragostei apreciaza in primul rand gestul care se afla in spatele cadoului.

Prin urmare, fa-ti timp pentru persoana iubita si transmite-I sentimentele tale prin moduri cat mai placute folosind limbajele iubirii. Ofera-i un cadou special, stati de vorba, plimbati-va impreuna si faceti diverse activitati care va plac. Oamenii care folosesc un limbaj al iubirii zi de zi au legaturi mult mai stranse si casnicii care dureaza pentru mult timp.

Aceste limbaje au un impact puternic asupra lor, pentru ca le amintesc mereu de dragostea pe care si-o poarta in mod reciproc.Bucura-te din plin de aceste beneficii si traieste clipe cat mai frumoase alaturi de partenerul de viata. Toti ne exprimam si primim iubirea diferit dar important este sa o facem in asa fel incat, cel de langa noi sa inteleaga exact ceea ce vrem sa transmitem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *