Plantele care te ajuta sa lupti impotriva stresului

Cati isi permit, oare, in zilele noastre sa declare sa nu cunosc stresul! Grijile, preocuparile, problemele, goana dupa putin timp liber, toate fac parte din viata cotidiana. Iar uneori, pentru a face fata tuturor provocarilor, este nevoie de ajutor. Iata cateva plante capabile sa readuca echilibrul necesar.

Roinita

Utilizata cu succes in medicina naturista, roinita este cunoscuta si sub alte cateva denumiri: busuiocul stupului, iarba roilor sau floarea stupilor. Cu o floare alba, cu nuante galbui/liliachii, roinita este considerata un remediu excelent in tratarea si vindecarea starilor nervoase, a durerilor de cap. De regula, se foloseste sub forma de ceai, dar se poate adauga si in salate.

Ashwagandha

I se mai spune si Ginseng-ul indian, pentru ca efectele ei benefice asupra organismului sunt cele ale Ginseng-ului clasic. Cu un rol important in medicina traditionala indiana (ayurveda), ashwagandha este, inainte de toate, un tonic pentru minte. Gratie proprietatilor sale antidepresive si antistres, ea ajuta la imbunatatirea si mentinerea sanatatii mintale. Este recomandata in tratarea migrenelor, eliberarea de stres, combaterea dificultatilor de concentrare.

Citeste continuarea AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *